Mistä löytyy osakkaita hakeva yhteismetsä, Metsäkeskuksen uusi palvelu näyttää

Karttapalvelusta löytyy tällä hetkellä 23 laajenevaa yhteismetsää.

Suomen metsäkeskus on julkaissut uuden karttapalvelun yhteismetsistä kiinnostuneille. Laajenevat yhteismetsä -palvelun avulla selviää, mistä löytyy uusia osakkaita ottavia yhteismetsiä. Kartalle on merkitty laajenevat yhteismetsät ja sieltä pääsee näiden verkkosivuille, josta löytyy yhteystiedot ja muutakin tietoa yhteismetsästä.

Tavoitteena on helpottaa yhteismetsiin liittymistä.

”Kartalta metsänomistaja voi etsiä metsäpalstansa läheisyydestä sopivaa yhteismetsää ja ottaa siihen yhteyttä. Näin yhteismetsiin liittyminen on entistä helpompaa”, kertoo metsätilarakenteen asiantuntija Jukka Matilainen Metsäkeskuksesta.

Tällä hetkellä palvelussa on 23 yhteismetsää eri puolilta Suomea. Uusia lisätään tarpeen mukaan, Metsäkeskuksesta kerrotaan. Suomessa oli yhteismetsiä tämän vuoden alussa yhteensä 568 kappaletta.

Yhteismetsä-portaali uudistettu

Lisätietoa yhteismetsistä voi hakea uudistetusta yhteismetsäportaalista osoitteesta yhteismetsat.fi. Sieltä löytyy esimerkiksi ohjeet yhteismetsän perustamiseen, sellaiseen liittymiseen ja niiden hallintoon. Lisäksi tarjolla on opas sukupolvenvaihdokseen ja uutuutena yhteismetsäopas.

Yhteismetsäportaalin uudistus on toteutettu osana Sujuvaan metsänomistukseen 2025 -hanketta. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa hanketta toteuttavat Suomen metsäkeskus, Tapio ja Maanmittauslaitos.

Metsälehti ja Tapio kuuluvat samaan konserniin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus