Puunpoltto lisääntyi viime vuonna neljänneksellä, puun käyttö nousi ennätystasolle

Raakapuun käyttö nousi viime vuonna 85,2 miljoonaan kuutioon, Luonnonvarakeskuksesta kerrotaan.

Lämpö- ja voimalaitoksissa käytettiin viime vuonna kiinteitä polttoaineita yhteensä 24 miljoonaa kuutiota, Luonnonvarakeskuksen tilastoista selviää. Se on neljänneksen enemmän kuin edellisvuonna. Kun mukaan lasketaan pientalojen puunkäyttö, nousee kokonaiskäyttö 31 miljoonaan kuutioon.

Metsäteollisuuden sivutuote- ja tähdepuuta energiantuotantoon meni 12,9 miljoonaa kuutiometriä. Se on vajaa neljännes enemmän kuin edellisvuonna. Eniten poltettiin kuorta (7,9 miljoonaa kuutiota), erilaisia puruja kului 3,1 miljoonaa ja puutähdehaketta 1,5 miljoonaa kuutiota.

Metsähaketta poltettiin lämpö- ja voimalaitoksissa 9,5 miljoonaa kuutiota, mikä on runsas neljännes enemmän kuin edellisvuonna. Yhdessä pientaloissa poltetun hakkeen kanssa kokonaismäärä nousee runsaaseen 10 miljoonaan kuutioon.

Metsähaketta valmistettiin eniten pienpuusta. Sitä kului 5,9 miljoonaa kuutiota, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Hakkuutähteiden käyttö kasvoi kahdeksalla prosentilla 2,7 miljoonaan kuutioon.

Haketta tuotiin Suomeen edellisvuoden tapaan 4,4 miljoonaa kuutiota.

Puunkäyttö ennätystasolla

Raakapuun käyttö nousi viime vuonna 85,2 miljoonaan kuutioon. Se on 9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja enemmän kuin koskaan aiemmin on tilastoitu, Luke kertoo.

Koko määrästä 85 prosenttia eli 72 miljoonaa kuutiota jalostettiin metsäteollisuudessa. Määrä kasvoi edellisvuodesta 8 prosenttia.

Kotimaista puuta kului 62 miljoonaa kuutiota. Tukin käyttö nousi 27 miljoonaan kuutioon ja  kuitupuun 35 miljoonaan kuutioon. Eniten kului mäntykuitua, runsaat 17 miljoonaa kuutiota. Tuontipuun määrä nousi liki 10 miljoonaan kuutioon. Siitä noin puolet oli koivukuitua.

Lisätty raakapuun kokonaiskäyttöä koskevat tiedot (17.11.klo 12.20)

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa