MTK: Järjestöuudistusta ei suunnitella salassa

Moni asia on kuitenkin vielä kesken ja niistä käydään keskustelua, järjestöstä kerrotaan.

Metsänhoitoyhdistykset ovat mukana suunnittelemassa ja päättämässä järjestön uudistuksesta, MTK:sta todetaan. Uudistuksen suuntaviivat on päätetty yksimielisesti sekä MTK:n metsävaltuuskunnassa että valtuuskunnassa. Moni asia on kuitenkin vielä kesken ja niistä käydään keskustelua. Uudistusta ei siis tehdä salassa toisin kuin Metsälehdessä kerrottiin (2/2019 ja 13.2. verkossa), järjestöstä korostetaan.

Metsälehti uutisoi uudistuksen etenemisestä ja kertoi, että kiistaa oli muun muassa rahasta. MTK:ssa katsotaan, että edunvalvonnan kustannukset tulisi jakaa oikeudenmukaisesti jäsenten kesken, mikä tarkoittaa kaikille yhtenäisiä jäsenmaksun perusteita. Tällä hetkellä näin ei kuitenkaan ole.

Järjestö muistuttaa, että edunvalvonnan kustannukset ovat nousseet. Tällä hetkellä metsänhoitoyhdistyksen jäsen maksaa keskimäärin seitsemän euroa edunvalvonnasta kotimaassa ja EU:ssa. MTK:ssa uskotaan, että esimerkiksi 10 euron vuosimaksu ei olisi metsäväen enemmistön mielestä kohtuuton sijoitus edunvalvontaan. Uudesta maksutasosta ei kuitenkaan ole tehty päätöksiä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Artikkelit