MTK: Maa- ja metsätaloustuottajat mukana riihen sopeutuksissa

WWF:n mielestä hallitus hukkasi tilaisuuden ympäristöpolitiikan suunnanmuutokseen.

MTK:n mukaan maa- ja metsätaloustuottajat ole hallituksen esittämien leikkauksien ja sopeutuksien ulkopuolella. Kehysriihen päätökset tulevat vaikuttamaan valtionhallinnon toimintaan, ja toimintamenojen säästöt kohdistuvat myös maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalle.

MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan tämä pitää huomioida myös kotimaisen metsäpolitiikan toimeenpanossa.

“EU:n aloitteet esimerkiksi metsäkatoon, ennallistamiseen tai metsien monitorointiin liittyen eivät saa lisätä liiaksi hallinnollista taakkaa”, Marttila toteaa tiedotteessa.

Ympäristöjärjestö WWF puolestaan pettyi kehysriihen tuloksiin. Sen mukaan hallitus ei löytänyt kehysriihessä rahoitusta luonto- ja ilmastotoimille eikä uutta suuntaa ympäristöpolitiikkaansa.

”Kehysriihi oli hallitukselle tilaisuus näyttää, pyrkiikö se ohjelmansa mukaisesti luontokadon pysäyttämiseen ja omilla toimillaan varmistamaan, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hallitus menetti tämän tilaisuuden, ja hallitusohjelman hyvät kirjaukset näyttävät entistä vahvemmin lupauksilta ilman katetta”, WWF Suomen pääsihteeri Jari Luukkonen toteaa tiedotteessa.

Kommentit (1)

  1. Eikö huutelevilla tahoille tule mieleenkään, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä- haihattelu oli utopistinen viherpuna hallituksen hirttoliike koko kansantaloudelle. Sen tekijät voivat itsensä laittaa liisteriin asiansa puolesta.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut