MTK: Metsänomistusrakenteemme on murroksessa – syy verotuksessa

Suomessa tavalliset metsänomistajat maksavat tuloistaan pääomatuloveroa, joka on kiristynyt yhteisöverotusta korkeammaksi, järjestö huomauttaa.

Entistä suurempi osa myytävistä metsätiloista päätyy tilastojen mukaan institutionaalisille sijoittajille. Metsänomistusrakenteemme on murroksessa, MTK:n metsäjohtokunta arvioi.

Kehityksen syynä järjestö pitää verotusta. Suomessa tavalliset metsänomistajat maksavat tuloistaan pääomatuloveroa, joka on nopeasti kiristynyt yhteisöverotusta korkeammaksi. Yhteisöverokantaa merkittävästi kireämpi pääomatulovero suosii ulkomaista omistusta, koska pääomatuloveroa maksavat pääasiasiassa suomalaiset metsänomistajat, pk-yrittäjät ja piensijoittajat.

Metsänomistuksen muutos huolestuttaa järjestöä. Se katsoo, että suomalaisen perhemetsätalouden edellytysten turvaaminen olisi tärkeätä. Sitä ei saisi kohdella verotuksellisesti epäedullisesti muihin omistusmuotoihin verrattuna.

MTK:n metsäjohtokunnan mukaan perhemetsätalous on tae kestävästä kehityksestä. Yhteiskunnan pitäisi sitä politiikkatoimillaan tukea, ei vaikeuttaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus