MTK: ”Nyt on oltava entistä jämäkämpi”

Suomen osalta ennallistamisesityksen kustannuksiksi on arvioitu 900 miljoonaa euroa vuodessa.

Euroopan komissio on esitellyt ehdotuksensa Euroopan luonnon ennallistamisesta. MTK:ta komission esitys arveluttaa. Järjestö vaatii hallitukselta päättäväistä toimintaa, jolla varmistetaan, että lopputulos on Suomen kannalta kestävä.

”Hallituksen etukäteen tekemä vaikuttamistyö ei näytä tuottaneen vielä riittävästi tuloksia, joten nyt on oltava entistä jämäkämpi. Suomen etujen puolustamisessa ei pidä arkailla eikä viivytellä. Suomella ei ole varaa lopputulokseen, joka horjuttaisi kotimaista maa- ja metsätaloutta”, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Suomen osalta ennallistamisen vuotuiset kustannukset on arvioitu 900 miljoonaksi euroksi, hyödyiksi lähes 10 miljardia. Suomen kustannukset ovat jäsenmaista kolmanneksi suurimmat Ranskan ja Espanjan jälkeen.

”Pinta-alat ja rahasummat ovat valtavia. Samalla sekä kustannuksiin että erityisesti hyötyihin liittyy suurta epäselvyyttä”, Marttila toteaa.

MTK myös tuomitsee komission tavan puuttua jäsenvaltioiden päätäntävaltaan kuuluviin metsäasioihin.

Kommentit (1)

  1. Eurostoliiton hommat painuu pähkähulluuden asteelle!? Minkälaisia aivopieruja vielä nähtäneenkään, mutta haju alkaa jo kammottaa.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat