Metsätilakaupat kääntyivät alamäkeen alkuvuonna, hinnat yhä nousussa

Maanmittauslaitoksen mukaan kalleinta metsä oli alkuvuonna Uudellamaalla.

Kiinteistökauppaa on tehty alkuvuonna selvästi vuodentakaista vähemmän. Maanmittauslaitoksen mukaan tammi-toukokuussa kauppoja tehtiin yhteensä 24 700 kappaletta, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Niin metsätilojen, peltojen kuin pientalokauppojen määrät laskivat.

”Kiinteistökauppojen määrissä ollaan suunnilleen vuoden 2020 kevään tasolla, jolloin Covid-19-pandemian leviäminen näkyi kiinteistökauppojen määrien laskuna suhteessa vuosiin 2018 ja 2019”, sanoo Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Esa Ärölä.

Tammi-toukokuussa tehtiin vain metsää sisältäviä yli kahden hehtaarin metsätilakauppoja 1 640 kappaletta. Laskua vuodentakaisesta on 12 prosenttia. Edellisen kerran metsätilakaupat notkahtivat vuonna 2015.

Hinnat kuitenkin jatkoivat nousuaan. Metsähehtaari maksoi alkuvuonna keskimäärin noin 3 500 euroa, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Kalleinta metsä oli Uudellamaalla, noin 6 700 euroa hehtaarilta. Se on 51 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

”Tosin kauppoja oli tehty kumpanakin tarkasteluvuonna vain vähän yli 30 kappaletta, joten lukuun on suhtauduttava varauksin”, Ärölä kertoo.

Halvinta metsähehtaari oli Lapissa, keskimäärin noin 1 300 euroa. Siellä keskihinnassa oli nousua 26 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikajaksoon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat