MTK:n Marttila: Suomi käy jo esimerkiksi laajasta luontotyöstä

Marttila muistuttaa, että Suomessa tehdään paljon vapaaehtoista luonnonsuojelutyötä muun muassa Helmi- ja Metso-ohjelmien kautta.

MTK pitää YK:n luontokokouksessa syntynyttä sopimusta tärkeänä sitoumuksena maailman luontoarvojen ja ekosysteemien turvaamiseksi. Kokous linjasi, että maailman vesi- ja maapinta-alasta 30 prosenttia saatettaisiin jonkinasteisen suojelun piiriin vuoteen 2030 mennessä.

”Suomessa olemme tässä hyvä esimerkki muille jo nykyisen lainsäädännön sekä laajan luontotyön ansiosta. Ja lisää tehdään koko ajan”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa tiedotteessa.

Marttilan mukaan metsänomistajat ja maanviljelijät jatkavat tulevaisuudessakin panostuksiaan luonnon hyväksi, sillä hyvinvoivat metsät ja pellot ovat Suomen elinkeinojen perusedellytys nyt ja jatkossa

Marttilan mukaan maailman avoimilla markkinoilla ongelma ovat tuotteet, jotka on tuotettu ympäristöllisestä kestävyydestä piittaamatta. Montrealin sopimuksen pitäisi oikaista tätä luonnolle tuhoisaa kilpailuvinoumaa.

Hän muistuttaa, että edistyksellisen lainsäädännön lisäksi Suomessa tehdään paljon vapaaehtoista luonnonsuojelutyötä muun muassa kansallisten Helmi- ja Metso-ohjelmien kautta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Suo

Kuvat