MTK:n teesit eurovaaleihin – luovutaan näpertelystä ja korjataan komission virheet

Maa- ja metsätaloudesta löytyvät ratkaisut ilmastohaasteisiin, järjestö linjaa.

MTK on julkistanut oman vaaliohjelmansa kesäkuun europarlamenttivaaleihin. Järjestön mukaan uuden parlamentin ja tulevan komission on kyettävä palauttamaan kansalaisten ja yritysten luottamus tulevaan.

”Päätöksenteon läheisyysperiaate ja jäsenmaiden mahdollisuudet käyttää omaa harkintaansa tulee varmistaa. Tämä on EU:ssa viime vuosina unohtunut”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa tiedotteessa.

Järjestön mukaan pikkutarkan sääntelyn lisääminen EU:ssa tulee lopettaa. Tulevalla parlamentilla ja komissiolla tulee olla myös rohkeutta tarvittaessa todeta aiempien komissioiden virheet ja luopua toteuttamiskelvottomien säädösten toimeenpanosta.

Vaaliohjelmassaan MTK esittää muun muassa jäsenmaiden ja alueiden päätösvallan vahvistamista, ruoantuotannon turvaamista EU:ssa ja kiertotalouden sekä energiaturvan edistämistä metsätaloudella. Maa- ja metsätaloudesta löytyvät myös ratkaisut ilmasto- ja ympäristöhaasteisiin.

”On tunnustettava, että metsien hiilinielujen jatkuva kasvattaminen on mahdotonta. Ilmastotavoitteet on sovitettava yhteen metsän taloudellisen käytön eli metsänhoidon ja hakkuiden kanssa”, ohjelmassa todetaan.

Lisäksi MTK haluaa lisätä elinkeinolähtöistä kehitysyhteistyötä Afrikassa ja huolehtia alueiden tasa-arvosta EU:ssa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut