Paimenhaku käynnistyy ensi viikolla

Paimenviikolle valitut saavat vuokrata Metsähallitukselta viikoksi tilan tai tuvan, tehtäviin kuuluu muun muassa eläinten hoitoa.

Haku Metsähallituksen suosituille paimenviikoille alkaa ensi viikon tiistaina ja jatkuu viikon ajan. Lammaspaimenet arvotaan ilmoittautuneiden joukosta helmikuun aikana.

Tälle kesällä on tarjolla 14 eri kohdetta ja yhteensä 174 paimenviikkoa. Uusissa kohteissa pääsee kokemaan esimerkiksi saaristoelämää Perämerellä tai pitkien hiekkarantojen Oulunjärven Ärjänsaaressa.

Paimenviikolle valitut paimenet saavat vuokrata viikoksi tilan tai tuvan upeiden maisemien keskeltä. Monet kohteista sijaitsevat kansallispuistoissa. Paimennettavana on lampaita, lapinlehmiä tai hevosia. Tehtäviin kuuluu muun muassa vaihtaa eläimille juomavesi, seurata niiden kuntoa ja siirtää niitä laitumelta toiselle. Viikot ovat maksullisia, tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon.

Ilmoittautumislomake avataan 15.1. kello 12 osoitteessa www.luontoon.fi/vapaaehtoistoiminta/paimenviikot. Sieltä löytyy myös lisätietoa kohteista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat