Pitkittyvä korona hidastaa metsätilakauppaa

Kysyntä jatkuu vilkkaana, mutta kuolinpesät lykkäävät myyntipäätöksiä.

Korona ei toistaiseksi ole aiheuttanut metsätilamarkkinoille dramaattista muutosta. Metsätilakaupan hintaseurantaa ylläpitävän Hannu Liljeroosin tilastoinnin mukaan Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla tarjonta on ollut jopa kasvussa.

”Todennäköisesti tarjonta kuitenkin supistuu jos pandemia pitkittyy.”

Metsätilat.fi:hin kuuluvan Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n toimitusjohtaja Jukka Pusa vahvistaa, että uusia kohteita on tulossa myyntiin huomattavasti vähemmän.

Pusa näkee syyksi, että myyjistä iso osa on kuolinpesiä. Koronarajoitusten vuoksi kuolinpesät eivät ole voineet kokoontua ja sopia asioista normaalisti, ja useinkaan kaikki kuolinpesän jäsenet eivät ole täysin digimaailmassa.

”Kiinteistön myyntiä on usein suunniteltu pitkään ja jos nykytilanne näyttää epävarmalta, niin päätöksen siirtäminen on helppoa.”

Kysyntää metsätiloilla on entiseen tapaan vilkkaasti. Talouden epävarmoina aikoina metsäsijoituksen turvallisuuden voi odottaa tuovan lisäkiinnostusta, mutta sen vaikutusta on vaikea erikseen havaita.

”Sen sijaan viime vuodet tahmeana käynyt kesämökkikauppa on virkoamassa ja mahdollista on, että kiinnostus heijastuu myös metsäpalstoihin”, Pusa toteaa.

Kommentit (1)

  1. Moni epäröi metsäomaisuuden myyntiä maailmantalouden epävarman tilanteen takia; omaisuus on varmemmassa tallessa metsässä kuin tilillä. Vaihtoehtoiset sijoituskohteet (esim. pörssi) tuntuvat tässä tilanteessa monesta hyvin riskialttiilta verrattuna metsään.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit