Pohjantaimi menossa liettualaisyritykselle

Metsäkeskuksen ja Tapion omistamat osakkeet ollaan kauppaamassa liettualaiselle Futurista-yhtiölle.

Suomen suuriin taimiyhtiöihin lukeutuva Pohjantaimi Oy ollaan myymässä Liettuaan.  Ostaja on AB Futurista LT, jonka takana on sama omistaja kuin Pohjan Taimen monivuotisella kumppanilla Skogran-yhtiöllä.

Kauppa julkistettiin perjantaina.

Taloudellisissa vaikeuksissa ollut Pohjantaimi tuottaa taimia Kannuksen, Juuan ja Kemijärven taimitarhoilla. Vuosittain yhtiö on myynyt 20–30 miljoonaa metsäpuun tainta. Lisäksi yhtiö on muista suomalaisista taimiyhtiöistä poiketen tarjonnut istutuspalveluita metsänomistajille.

Pohjantaimen osake-enemmistön, 70 prosenttia, on omistanut Suomen metsäkeskus ja loput osakkeista Tapio Oy. Metsäkeskuksen osakepottia hallitsi metsäpalveluyksikkö Otso, joka vaihtoi omistajaa vuoden vaihteessa. Samalla Pohjantaimen omistuspohja mureni.

Nyt tehdyllä kaupalla Metsäkeskuksen ja Tapion omistamat osakkeet siirtyvät liettualaisyhtiölle.

Futuristan sisaryhtiö Skogran on perustettu reilut kymmenen vuotta sitten. Se tuottaa metsänhoitopalveluita, muun muassa istutuksia ja raivauksia pääosin Ruotsissa. Sesonkiaikaan yhtiö työllistää yli 200 metsätyöntekijää.

Pohjantaimi on entuudestaan tuttu Skogranille, jonka työntekijät ovat Pohjantaimen lukuun keränneet käpyjä Siemenforelian ja Tapion siemenviljelyksillä. Lisäksi Skogran on tuottanut Pohjantaimen nimissä markkinoidut metsänistutuspalvelut.

Korjattu ostajayhtiön nimi ja lisätty kaupan julkistaminen 16. helmikuuta klo 9.37. 

Metsälehteä julkaiseva Metsäkustannus Oy on osa Tapio-konsernia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito