Ponsse sopeuttaa toimintaansa, ”Venäjän markkina liian suuri korvattavaksi”

Tuotantomääriä leikataan ja toimintaa virtaviivaistetaan, yhtiöstä kerrotaan.

Metsäkonevalmistaja Ponsse käynnistää ensi viikolla muutosneuvottelut henkilökunnan kanssa. Neuvotteluissa keskustellaan henkilöstövähennyksistä ja lomautuksista, joiden arvioidaan olevan enintään 120 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat kaikkia Ponsse Oyj:n henkilöstöryhmiä ja kaikkia Suomen toimintoja pois lukien teknologiayhtiö Epec Oy.

Sopeutustoimien taustalla on Venäjän viennin pysähtyminen, mutta myös valmistuskustannusten nousu sekä kannattavuuden ja rahavirtojen pysähtyminen. Niinpä tuotantomääriä leikataan ja toimintaa virtaviivaistetaan, kertoo Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela.

”Tilanne on erittäin kaksijakoinen. Ponssen markkinatilanne on yhtiön päämarkkinoilla toistaiseksi kohtalainen, mutta Venäjän viennin ja paikallisen huoltotoiminnan pysähtymisellä on ollut suuri vaikutus toimintaamme, kannattavuuteemme ja rahavirtaamme. Lyhyellä aikavälillä Venäjän markkina on liian suuri korvattavaksi”, Nummela sanoo.

Venäjän ja Valko-Venäjän myynnin osuus yhtiön liikevaihdosta on ollut noin 20 prosenttia vuoden 2021 tilinpäätöksestä laskettuna.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut