Puuelementtien asennukset vauhtiin Wood Cityssä

Helsingin Jätkäsaareen valmistuvien puukerrostalojen massiivipuurungot voidaan asentaa ilman sääsuojaa.

Wood City –puukerrostalojen elementtien asennus on aloitettu Helsingin Jätkäsaaressa. Wood City –kortteliin rakennetaan asuntokäyttöön kaksi puukerrostaloa, hotelli ja toimistorakennus.

Puutaloissa käytettävä, esivalmistettuihin LVL-elementteihin perustuva massiivipuurakentamisen menetelmä on Euroopassa laajalti käytössä. Puuelementtien käytön yksi etu on rungon nopea pystytys. Jätkäsaaressa ensimmäisen puukerrostalon elementtien asennuksen arvioidaan kestävän keskimäärin alle viikon kunkin kerroksen osalta. LVL-rungon arvioitu kokonaisasennusaika on alle seitsemän viikkoa jatkuvaa työaikaa.

Lisäksi massiivipuurunko voidaan asentaa ilman sääsuojaa.

”Ilman sääsuojaa rakentaminen on yleinen menetelmä, jota on käytetty puurakentamiseen jo vuosisatojen ajan. Se soveltuu hyvin puulle, joka on orgaaninen ja luonnollinen materiaali”, johtaja Petri Perttula Stora Ensolta kertoo.

Hän kuitenkin korostaa, että kosteussuojaus eri materiaaleille suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Rakennukseen asennetaan myös sekä työaikaiset että pysyvät kosteusanturit.

Stora Enso toimittaa puuelementit Wood Cityä varten. Elementit on rakennettu yhtiön Varkauden tehtaalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat