Kemerakaaos vihdoin hallinnassa

Suomen Metsäkeskuksen kemerakaaos alkaa seestyä. Tammikuun aikana kaikki jonossa olleet nuoren metsän hoidon tukihakemukset on saatu käsittelyyn

Suomen Metsäkeskuksen hankehallintoyksikön asiantuntija Yrjö Niskasen mukaan kaikki nuoren metsänhoidon tukihakemukset on hallinnollisesti tarkastettu ja tallennettu Metsäkeskuksessa. Tämä tarkoittaa, että niiden jatkokäsittely työn toteutusilmoituksen saapumisesta tuen maksuun on jouhevaa.

Nuoren metsän hoidon tukihakemuksia saapui ruuhkaksi asti viime vuoden toukokuuhun asti, jolloin maa- ja metsätalousministeriö asetti hakusulun metsänhoidon kemeratuille 6.5. Sen jälkeen uusia nuoren metsän tukihakemuksia ei ole saapunut.

Nuoren metsän hoidon tukia voi seuraavan kerran hakea maa- ja metsätalousministeriön ilmoituksen mukaan toukokuun alusta (1.5) lähtien, kun kemeralain uudistus asetuksineen on hyväksytty.

Taimikon varhaishoidon tukien hakusulku purettiin viime lokakuussa. Sen jälkeen Metsäkeskukseen on tullut noin 6 000 varhaishoidon tukihakusta, joista 4 600 sähköisesti. Nyt Metsäkeskuksessa käsitellään tätä jonoa.

Taimikon varhaishoidon tukea sekä terveyslannoitusten, suometsänhoidon ja metsäteiden kunnostuksen tukia voi hakea koko ajan. Toukokuuhun jatkuva hakusulku koskee siis vain nuoren metsän hoitohankkeita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut