Puukerrostalojen rakentamisessa kasvua – lähivuosina valmistuu lähes 7 500 uutta puukerrostaloasuntoa

Ympäristöministeriön selvityksen mukaan eniten puukerrostaloja rakennetaan eteläiseen Suomeen.

Puukerrostalojen rakentaminen on pääsemässä Suomessa vauhtiin. Ympäristöministeriön selvityksen mukaan tällä hetkellä on rakenteilla tai suunnitteilla 63 puukerrostalohanketta, mikä on 12 hanketta enemmän kuin viime vuonna ja parikymmentä enemmän kuin vuonna 2017.

Mukaan on laskettu vähintään kolmikerroksiset puutalot. Niistä varmasti toteutuvia on 18, todennäköisiä 31 ja mahdollisia 14. Mahdollisia hankkeita ovat kaavavaiheessa olevat laajat hankkeet, joissa ei ole vielä puurakentamiseen sitoutunutta rakennuttajaa tai rakentajaa.

Jos kaikki varmat ja todennäköiset hankkeet toteutuvat, Suomeen on tulossa lähivuosina miltei 7 500 uutta puukerrostaloasuntoa. Tämä on noin 1 500 asuntoa enemmän viime vuoteen verrattuna, selvityksessä todetaan.

”Luvut osoittavat, että teollinen puurakentaminen on pääsemässä vauhtiin Suomessa. Viime vuosina Suomeen on perustettu useita puuelementtitehtaita, ja yhä useampi rakennuttaja on alkanut käyttää puuta kerrostalojen runkomateriaalina”, ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman ohjelmapäällikkö Petri Heino sanoo.

Puukerrostaloja on tulossa eri puolille maata, eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen. Suurin yksittäinen käynnissä oleva hanke on Turun Linnanfältissä, johon on rakentumassa noin 950 puukerrostaloasuntoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit