Puupalkinto-ehdokkaat julki, yleisöäänestys alkanut

Ehdolla on muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentän sisäänkäynti ja Pikku-Finlandia.

Tämä vuoden Puupalkinto-ehdokkaat on julkistettu. Ehdolla on kymmenen erilaista kohdetta, jotka edustavat monipuolisesti puun käyttöä erilaisessa rakentamisessa, palkinnon myöntävä Puuinfo kertoo.

Mukana on muun muassa erilaista julkista rakentamista (Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi sisäänkäynti, Uudenkylän asemapaviljonki) ja asuinrakentamista (CLT-elementeistä rakennetut opiskelijatalot Tampereella sekä kokoontumisiin tarkoitettuja siirreltäviä väliaikaisia rakennelmia (Pikku-Finlandia).

Voittaja julkistetaan Puupäivässä Helsingin Messukeskuksessa 3. marraskuuta.

Varsinaisesta puupalkinnosta päättää Puuinfon valitsema tuomaristo, mutta yleisökin pääsee kohteista äänestämään.  Omaa suosikkiaan voi äänestää osoitteessa puuinfo.fi/arkkitehtuuri/puupalkinto-yleisoaanestys. Äänestys päättyy 30. lokakuuta. Myös yleisöäänestyksen tulos julkistetaan Puupäivässä.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla.

Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Viime vuonna palkinnon voitti Hopealaakson päiväkoti ja vuonna 2020 Olympiastadionin peruskorjaus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut