Ruotsin demarit tukisivat taimikoiden hoitoa

Tuki tuottaisi tuhat uutta työpaikkaa, johon esimerkiksi äskettäin maahan muuttaneet ja pitkäaikaistyöttömät voitaisiin kouluttaa nopeasti, puolue arvioi.

Ruotsissa vaalikampanjaa käy sosialidemokraattinen puolue ehdottaa vuotuista 200 miljoonan kruunun (20 miljoonaa euroa) raivaustukea metsänomistajille. Värmlannissa idean esitelleet elinkeinoministeri Mikael Damberg ja ulkoministeri Margot Wahlström näkivät tuessa monia etuja.

Hyvin hoidettu metsä tuottaa nopeammin puuta ja biomassaa, joita tarvitaan kun siirrytään ilman fossiilisia polttoaineita toimivaan yhteiskuntaan. Lisäksi metsänhoitotuen lasketaan tuottavat tuhat uutta työpaikkaa, johon esimerkiksi äskettäin maahan muuttaneet ja pitkäaikaistyöttömät voitaisiin kouluttaa nopeasti.

”Viime vuosina metsäteollisuuteen on luotu runsaasti työpaikkoja. Lisääntyvään puuntarpeeseen vastataksemme yksityismetsiä on raivauttava paljon paremmin kuin nykyisin”, Damberg korostaa.

Sosialidemokraattien mukaan Ruotsissa on 1,4 miljoonaa hehtaaria nuoria metsiä, jotka ovat välittömän raivauksen tarpeessa.

Asiasta uutisoi ensiksi Ruotsissa ilmestyvä sanomalehti ATL.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito