Sallan kansallispuisto saa lopullisen siunauksen

Vuodenvaihteessa virallisesti Suomen 41. kansallispuiston palvelutasoa on jo alettu parantaa.

Hallitus hyväksyi eilen omalta osaltaan lain Sallan kansallispuistosta. Ensi vuoden alusta voimaan astuva laki esitellään presidentti Sauli Niinistölle ensi viikolla.

Sallan kansallispuisto on Suomen 41. kansallispuisto. Kansallispuistoon kuuluu noin 10 000 hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita. Alue on ollut suojeltu vuodesta 2017 lähtien Sallatunturin luonnonsuojelualueena.

Kansallispuisto perustetaan Itä-Lapin vaaramaiseman, metsien, soiden, harjujen ja niillä esiintyvien lajien suojelemiseksi sekä virkistyskäyttöä, tutkimusta ja opetusta varten.

Sallaan odotetaan kansallispuistostatuksen, parantuneiden retkeilymahdollisuuksien ja retkeilyinnostuksen myötä kasvavia kävijämääriä. Myös uuden kansallispuiston ikimetsä ylänköineen ja kirkasvetisine lampineen houkuttelee matkailijoita.

Sallan kansallispuiston palvelurakenteiden uudistaminen on alkanut. Niistä vastaa Metsähallitus.

”Kansallispuiston taukopaikat ja reitit kaipaavat kunnostamista. Reittien kunnostustyöt alkavat lähireiteistä. Retkeilyrakenteista halutaan muotoilultaan moderneja, mikä luo hienon kontrastin satoja vuosia vanhoihin metsiin”, puistonjohtaja Hely Juntunen kertoo.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto