Sampo Rosenlewiltä tulossa iso hakkuukone

Perustana konkurssiin menneen Logmanin kahdeksanpyöräinen malli.

Sampo Rosenlew kehittelee uutta keskiraskasta hakkuukonetta. Kone pyritään samaan esittelykuntoon ensi elokuussa järjestävään FinnMetko-näyttelyyn.

Metsälehden tietojen mukaan uutuuskoneen perustana olisi Logman Oy:n kahdeksanpyöräinen LH8 hakkuukone, jota ei ehditty saada toimintakuntoon ennen kuin Logman viime vuonna meni konkurssiin. Sampo Rosenlew osti viime lokakuussa Logmanin jäämistön.

Sampo Rosenlewin metsäkonepuolen liiketoimintajohtaja Hannu Hietikko myöntää uutuuskoneen juuret. Hänen mukaansa koneeseen tuodaan Sampo Rosenlewin käyttämää tekniikkaa.

Hietikon mukaan metsäkoneiden kiivaan kysynnän vuoksi koneissa käytettävien komponenttien, kuten akselistojen ja hydraulijärjestelmien toimitusajat ovat venyneet, mikä voi viivyttää uutuuskoneen kehittämistä.

Sampo Rosenlewin ykköstuote metsäkoneissa on kevyt harvennusharvesteri HR 46X. Sitä ja mallin edeltäjiä yhtiö on valmistanut satoja kappaleita, pääosa harvestereista menee vientiin. Äskettäin yhtiö esitteli myös oman FR 28-ajokonemallinsa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat