Selvitys: Puukerrostalojen rakentamisen kasvu jatkuu

Lähes kaksi kolmesta puukerrostalosta rakennetaan pääkaupunkiseudulle tai Pirkanmaalle.

Puukerrostalohankkeiden määrä on kasvanut viime vuodesta, kertoo ympäristöministeriön tilaama selvitys. Viime vuonna suunnitteilla oli 7 500 uutta puukerrostaloasuntoa, nyt niiden määrä on noussut 8 300:aan. Puukerrostalohankkeet keskittyvät pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle.

Suomeen on rakenteilla tai suunnitteilla yhteensä 73 puukerrostalohanketta, eli yksittäisiä puukerrostaloja, puukerrostalokortteleita tai suurempia puurakenteisia julkisia rakennuksia. Viime vuonna hankkeita oli 63, ja vuonna 2018 niitä oli 51. Lukuun on huomioitu vähintään kolmikerroksiset puukerrostalohankkeet.

Hankkeista 24 toteutuu varmasti. Edellisenä vuonna varmoja hankkeita oli 18. Todennäköisiä hankkeita on tänä vuonna 36 ja mahdollisia 12 kappaletta. Mahdollisia hankkeita ovat kaavavaiheessa olevat laajat hankkeet, joissa ei ole vielä puurakentamiseen sitoutunutta rakennuttajaa tai rakentajaa.

Varmojen ja todennäköisten hankkeiden toteutuminen tarkoittaisi, että Suomeen on tulossa lähivuosina noin 8 300 uutta puukerrostaloasuntoa. Vuoden 2018 selvityksessä vastaava luku oli 6 000.

Hankkeista 64 prosenttia keskittyy pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle, mutta hankkeita on suunnitteilla tasaisesti ympäri Suomea. Vain Lappiin, Etelä-Karjalaan, Päijät-Hämeeseen ja Ahvenanmaalle ei ole tällä hetkellä suunnitteilla yli kolmikerroksisia puukerrostalohankkeita.

Kaupungeista eniten puurakentamista kaavaillaan Tampereelle.

Tiedot perustuvat kuntien julkisiin tietoihin. Tietojen ajantasaisuus on varmistettu kunnilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat