Selvitys: Suomi maailman kärkeä metsäteollisuuden patenteissa

Isot metsäyhtiöt ovat olleet patenttirintamalla erityisen aktiivisia.

Suomi on usealla metsäteollisuuden alueella maailman kärjessä patenteissa, Metsäteollisuus ry kertoo. Järjestön tilaaman patenttiselvityksen mukaan Suomi sijoittui maailman ensimmäiseksi mikro- ja nanofibrilloituun selluloosaan, jäteveden ja lietteen käsittelyyn sekä ligniinin talteenottoon mustalipeästä liittyvissä patenteissa patenttiportfolion vahvuudella tarkasteltuna. Myös taivekartonkiin, kuituvaloksiin sekä tarroihin ja etiketteihin liittyvissä patenteissa Suomi on maailman kolmen parhaan maan joukoissa.

Erityisen aktiivisia patenttirintamalla ovat suomalaiset metsäteollisuusjätit: Metsä Group, Stora Enso ja UPM. Pieniä tai keskisuuria yrityksiä analyysissa havaittiin verrattain vähän.

”Maamme metsäteollisuusyritysten korkea patentointiaktiivisuus ja patenttiportfolion vahvuus kertovat toimialan uudistumisvalmiuksista ja kyvystä kilpailla globaaleilla markkinoilla”, sanoo järjestön innovaatiopolitiikan päällikkö Marjaana Suorsa.

Selvityksessä tutkittiin patenttijulkaisuja vuosien 2006–2020 väliseltä ajalta 9 eri teknologia-alueella. Selvityksen toteuttivat IP Analytics Karvonen ja Turnip Innovations -analyysiyritykset.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut