Sini Harkki on nimitetty Greenpeace Nordenin pääsihteeriksi – ”Pohjoismailla on paljon mahdollisuuksia vastata suuriin haasteisiin”

Sini Harkki on ensimmäinen suomalainen ja ensimmäinen nainen Pohjoismaiden Greenpeacen johtajana.

Greenpeace Nordenin uusi pääsihteeri on suomalainen Sini Harkki. (Kuva: Greenpeace/Jonne Sippola)
Greenpeace Nordenin uusi pääsihteeri on suomalainen Sini Harkki. (Kuva: Greenpeace/Jonne Sippola)

Sini Harkki on nimitetty Greenpeace Nordenin pääsihteeriksi. Pääsihteeri on Greenpeace Nordenin ylin toimeenpaneva johtaja ja vastaa muiden Greenpeacen toimistojen kanssa Pohjoismaiden kansainvälisestä yhteistyöstä. Harkin edeltäjänä tehtävässä toimi tanskalainen Mads Flarup Christensen.

Harkki on syyskuusta 2021 on toiminut Greenpeacen Pohjoismaiden ohjelmajohtajana ja sitä ennen työskennellyt viestintätoimisto Tekirin johtavana konsulttina, kampanjoitsijana sekä Greenpeacen maajohtajana Suomessa. Harkki on ensimmäinen suomalainen ja ensimmäinen nainen Greenpeace Nordenin pääsihteerinä.

”Greenpeace tulee jatkossakin haastamaan niitä, jotka jarruttavat ilmastotoimia ja luonnonsuojelua, ja asettavat oman edun yhteisen hyvän edelle” sanoo Sini Harkki tiedotteessa.

Greenpeace on kansainvälinen, riippumaton ympäristöjärjestö, joka kampanjoi ja käyttää rauhanomaista suoraa toimintaa luonnon ja ilmaston suojelemiseksi, ympäristörikkomusten ja epäkohtien paljastamiseksi ja tarjoaa ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.  Greenpeacen alueelliset ja kansalliset toimistot toimivat yli 55 maassa eri puolilla maailmaa.

”Greenpeacen tehtävä on näyttää, kuka tekee ilmasto- ja luontokriisiä pahentavia päätöksiä ja tuoda yhteen ihmiset, jotka haluavat ratkaisuja” Harkki kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto