Spinnovan tehtaan rakennustyöt käyntiin – valmista ensi vuoden lopulla

Tekstiilikuitutehdas nousee Jyväskylään Eteläportin teollisuusalueelle.

Tekstiilikuitua valmistavan Spinnovan ja sellutuottaja Suzanon yhteistyritys Woodspinnin tehdashanke Jyväskylässä etenee. Kuitutehtaan rakentamisesta tehtiin urakkasopimus rakennuttajan, kiinteistöyhtiö Jykian ja rakennusyhtiö SRV:n kesken kesällä, nyt käynnistyvät rakennustyöt.

Syyskuun alussa tehdään perustamistöitä ja elementtirungon asennus alkaa syys-lokakuun vaihteessa. Valmista pitäisi olla ensi vuoden lopussa.

Tehtaalla valmistetaan selluloosasta kuitua tekstiiliteollisuudelle. Lisäksi kiinteistössä tulee toimimaan Suzanon MFC-laitos ja Spinnovan tuotekehitys sekä pääkonttori. Tilaa rakennuksessa on runsaat 11 000 neliötä. Hankkeen kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa.

”Tästä tulee poikkeuksellisen puhdas ja energiatehokas laitos, joka toimii uusiutuvalla energialla ja talteen otetulla lämpöenergialla, lisäksi tehdas tuottaa energiaa takaisin kaukolämpöverkkoon. Prosessimme ainoa sivuvirta on vesihöyry, joka johdetaan pääosin takaisin prosessiin”, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat