Stora Enso lahjoittaa entisen pääkonttorinsa irtaimistoa Alvar Aalto -säätiölle

Aalto suunnitteli sisustuksen, huonekalut sekä valaisimet rakennuksen arvokkaimpiin tiloihin.

Lahjoitukseen kuuluu muös nojatuoliryhmä johtajien kerroksen aulassa. (Kuva Maija Holma)

Stora Enso lahjoittaa entisen pääkonttorinsa arvokkaimpiin tiloihin suunnitellun irtaimiston Alvar Aalto -säätiölle.

Stora Enson pääkonttori sijaitsi Helsingin Katajanokalla Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa vuoden 2021 loppuun. Rakennus toimi alkuperäisessä käytössään yhtämittaisesti 60 vuotta.

Stora Enson, entisen Enso-Gutzeitin, pääkonttorissa Aallon arkkitehtuuri ulottui siluetista ja rakennuksen massoittelusta aina pienimpiin yksityiskohtiin, kuten ovenkahvojen muotoon tai punahonkatasoisilla puuritilöillä naamioituihin lämpöpattereihin.

Aalto suunnitteli Sokeripalanakin tunnettuun rakennukseen myös sen sisustuksen, huonekalut sekä valaisimet pääkonttorin arvokkaimpiin ja julkisiin tiloihin.

”Halusimme juhlavuotemme kunniaksi lahjoittaa meille tärkeän ja kulttuurihistoriallisesti uniikin irtaimiston Alvar Aalto -säätiölle. Rakennus ja sinne suunnitellut kalusteet ja valaisimet ovat erityinen kokonaisuus”, sanoo Seppo Parvi, Stora Enson Suomen maajohtaja.

Stora Enso lahjoittaa Alvar Aalto -säätiölle yhteensä 121 esinettä entisestä pääkonttoristaan. Lahjoitus on osa yhtiön 150-vuotisen taipaleen juhlintaa. Ensi vuonna taas tulee kuluneeksi 125 vuotta Alvar Aallon syntymästä.

Alvar Aalto liittyy monin tavoin yhtiöön. Pääkonttorin lisäksi Alvar Aalto on suunnitellut esimerkiksi Stora Enson Anjalan paperitehtaan sekä sitä ympäröivän asuntoalueen ja koulun Kouvolaan. Alvar Aalto on myös suunnitellut Stora Enson Sunilan tehtaan sekä sitä ympäröivän asuinalueen Kotkassa.

Stora Enso muutti Katajanokan pääkonttorista väistötiloihin vuoden 2021 lopussa ja muuttaa uuteen Katajanokalle massiivipuusta rakennettavaan pääkonttoriin kesällä 2024.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm