Suomalais-brittiläinen puupaviljonki Helsingin Designmuseon edustalle

Kuka tahansa voi tulla paviljonkiin nauttimaan teetä ja muita eväitä.

Lontoolaisen University of Westminsterin ja Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijat rakentavat yhteistyössä puurakenteisen teepaviljongin Designmuseon edustalle Helsinkiin.

Opiskelijoiden työtä ohjaa puurakentamiseen erikoistunut suomalaisarkkitehti Sami Rintala. Hän toimii vierailevana luennoitsijana University of Westminsterissä.

“Projekti antaa mainion kuvan siitä, miten kansainvälinen suunnitteluyhteistyö voi parhaimmillaan toimia. Opiskelijat sekä Lontoossa että Helsingissä suunnittelevat yhdessä paviljongin, joka kuvaa toisaalta englantilaista teen juonnin kulttuuria ja toisaalta istuu luontevasti annetulle paikalleen Helsingin keskustassa”, Rintala kertoo.

Kyseessä on kolmas vuosi, kun Rintala opettaa Westminsterin opiskelijoille puurakentamista Suomen Lontoon-instituutin tuella. Yhteistyö alkoi vuonna 2017 Mobile Home -hankkeessa, jossa Westminsterin opiskelijat rakensivat Luston metsämuseoon taukomajan.

Teepaviljonki aukeaa 3. heinäkuuta ja on auki Helsinki Design Weekin loppuun, 15.syyskuuta asti. Tällä aikavälillä kuka tahansa voi tulla paviljonkiin nauttimaan teetä ja muita eväitä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit

Kuvat