Suomalaistutkija lihoi kuusi kiloa kolmessa kuukaudessa – söi aamuisin mikrokiteistä selluloosaa

Mikrokiteinen selluloosa tehostaa ravinnon imeytymistä. Sillä voidaan mahdollisesti pelastaa nälänhädästä kärsiviä.

Mikrokiteinen selluloosa MCC muodostaa syötynä suoleen verkoston, jonka ansiosta ihminen saa vähemmästä ravinnosta enemmän irti, kertoo Aalto-yliopiston professori Olli Dahl Suomen Metsäyhdistyksen julkaisemassa Forest.fi-verkkolehdessä.

Dahlin mukaan ominaisuus voisi pelastaa ihmishenkiä nälänhädässä, jos MCC:tä sekoitettaisiin esimerkiksi maitojauheeseen.

”Selluloosa voi parantaa maailmaa niin monella tapaa, että emme osaa välttämättä kaikkea edes vielä ajatella”, Dahl sanoo.

MCC:tä voi hyödyntää myös maataloudessa. Kun MCC:tä laittaa muutamia prosentteja kanan rehuun, kana kasvaa tavoitepainoon nopeammin.

MCC on puusta jalostettua turvallista, jauhemaista pulveria, joka ei maistu miltään. Dahl kokeili itsekin kaverinsa kanssa syödä MCC:tä joka aamu kolmen kuukauden ajan.

”Toinen lihoi kolme kiloa ja toinen kuusi kiloa kolmessa kuukaudessa. Ruokalusikallinen mikrokiteistä selluloosaa mehuun ja vetäiset sen naamaan, niin se on siinä. Emme me itse tajunneet lihomista, mutta kaverin äiti vihjaisi”, Dahl kertoo.

Dahl muistuttaa, että MCC:n käyttö vaatii jatkotutkimusta, joka vaatii paljon raaka-ainetta.

Kommentit (1)

  1. Vai niin. Eikös ongelma olekkaan liikakansoitus? Laittakaahan jauhon joukkoon edes ehkäisy-aineet!

Tekniikka Tekniikka

Kuvat