Suomen suurin puukoulu nousee Imatralla

Mansikkalan monitoimitaloon siirtyvät neljän koulun oppilaat. Lisäksi kiinteistöön tulee 200 lapsen päiväkoti, neuvola, nuorisotiloja sekä työväenopiston toimintoja.

Puurakentamisbuumi kouluissa ja päiväkodeissa jatkuu. Imatralle nousee parhaillaan Suomen suurin puukoulu, Mansikkalan monitoimitalo. Vuonna 2020 valmistuvaan rakennukseen siirtyvät neljän koulun oppilaat. Lisäksi kiinteistöön tulee 200 lapsen päiväkoti, neuvola, nuorisotiloja sekä työväenopiston toimintoja.

Mansikkalan monitoimikeskuksen tarjouskilpailun voitti YIT-Talo Oy.

“Puusta kun oli kysymys, meidän kantava ajatuksemme oli, että ei lähdetä tekemään Mansikkalaa puoliksi puusta vaan kokonaan. Kuvittelisin tämän ajatuksen miellyttäneen myös asiakasta”, suunnittelujohtaja Matti Varstala kertoo.

“Kaikissa materiaaleissa on hyvät ja huonot puolensa. Suurin ero on kokemus puurakentamisesta tässä mittakaavassa. Kyseessä on kuitenkin huomattavan iso kunnallisen toiminnan keskus. Tällaisesta puurakentamisesta on koko Suomessa vain vähän kokemusta, osaamista ja osaajia.”

Koskisen Taloteollisuus tekee koko Mansikkalaan puurakennesuunnittelun, ulkoseinät, väliseinät, kantavat puurakenteet, väli- ja yläpohjat sekä näiden asennuksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat