Tarkkuuspaikannus käyttöön Metsä Groupin hakkuilla, riski rajanylityksistä pienenee

Yhtiö edellyttää jatkossa sopimusyrittäjiltään tarkkuuspaikannuksen käyttöönottoa.

Metsä Groupin urakoitsijoiden hakkuukoneisiin asennetaan loppuvuoden aikana entistä tehokkaampia tarkkuuspaikannuslaitteita, yhtiöstä kerrotaan. Niiden avulla hakkuukoneiden ja ennen kaikkea puuta kaatavan kouran sijainti tiedetään muutaman senttimetrin tarkkuudella, kun nykyisin sijainti tiedetään muutaman metrin tarkkuudella.

Tarkkuuspaikannus hyödyttää Metsä Groupin mukaan niin yhtiötä itseään, korjuuyrittäjiä kuin metsänomistajiakin. Riski siitä, että korjuussa mennään naapurin puolelle, pienenee merkittävästi. Aikaakin säästyy, kun epäselviä rajoja ei tarvitse käydä merkitsemässä maastoon. Myös kuljettajan työ tehostuu, koska ei tarvitse erikseen käydä ulkona rajoja tutkailemassa.

Ensimmäisenä muutaman sentin sijaintitarkkuuteen yltävän tarkkuuspaikannuksen tuo markkinoille Komatsu Forest.

”Tarkkuuspaikannus yhdessä Komatsun MaxiVision -järjestelmän kanssa tulee avustamaan ja helpottamaan kuljettajan toimintaa. Koska nyt tiedetään harvesteripään tarkka sijainti, niin sen myötä saadaan myös kaadetun puun tarkka paikka ja tehtyjen pöllien tarkat paikat, mitkä tiedot siirtyvät pöllit keräävälle kuormatraktorille. Tämä auttaa etenkin talvella, jos lumi on kerennyt satamaan jo tehtyjen pöllien päälle”, kertoo Komatsu Forestin toimitusjohtaja Jari Nurminen.

Metsä Group kertoo edellyttävänsä jatkossa sopimusyrittäjiltään tarkkuuspaikannuksen käyttöönottoa sekä uusissa hakkuukoneissa että sellaisissa jo käytössä olevissa, joihin menetelmän voi jälkiasentaa.

Kommentit (1)

  1. Kun rajojen paikallistamiset siirtyvät joidenkin muiden kontolta yrittäjille, kuka kustantaa laitteet nyt ja jatkossa?

Tekniikka Tekniikka

Kuvat