Tekeillä uusi tekoälysovellus hyönteistuhojen tunnistamiseen

Tavoitteena on, että Metsä Groupin ja tekoäly-yritys Collective Crunchin sovellus havaitsee kirjanpainajatuhot ihmissilmää aikaisemmin.

Metsä Group ja metsäalan tekoäly-yritys Collective Crunch kertovat kehittävänsä tekoälyyn, koneoppiseen ja avoimeen dataan perustuvaa sovellusta myrsky- ja hyönteistuhojen havaitsemiseen.

Yhteisesprojektissa kehitettävä sovellus, joka tulkitsee kaukokartoitusaineistoja ja havaitsee niissä näkyvät kirjanpainaja- ja myrskytuhot. Tavoitteena on, että sovellus havaitsee kuusikoiden kirjanpainajatuhot ennen kuin ne näkyvät ihmissilmin.

Metsä Group otti aiemmin tänä vuonna käyttöön sovelluksen, joka hyödyntää sekä avointa että Metsä Groupin omaa dataa ja koneoppimista puustotietojen määrittämisessä. Myrskytuhon sattuessa sovelluksen avulla pystytään arvioimaan tuhoutuneiden puiden määrä käymättä koko tuhoaluetta läpi.

Kaarnakuoriaistuhoista tuotettu kartta-aineisto tulee näkyviin sekä Metsä Groupin puunhankinnan henkilöstön käyttämiin karttasovelluksiin, että omistajajäsenten käyttämään Metsäverkko-palveluun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit