Tornatorilta ennätysmäärä puuta

Metsäyhtiön kokonaisliikevaihto putosi 15 prosenttia 97 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto 67 miljoonaan euroon.

Metsätalousyhtiö Tornatorin liikevoitto ja liikevaihto laskivat viime vuonna. Kokonaisliikevaihto putosi 15 prosenttia 97 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto 67 miljoonaan euroon.

Liikevaihdon lasku selittyy maamyyntien tuntuvalla vähentymiselle vertailuvuoteen nähden. Operatiivinen liikevoitto ja nettotulos ilman kertaluonteisia maanmyynnin eriä kasvoivat konsernin kuitenkin kaikissa toimintamaissa Suomessa, Virossa ja Romaniassa.

Yhtiön ydinliiketoiminnassa eli puukaupassa tehtiin uusi ennätys – 88 miljoonaa euroa. Puuta luovutettiin niin ikään ennätykselliset kolme miljoonaa kuutiota.

”Puulle on odotettavissa Itämeren alueella kasvavaa kysyntää, mikä parantaa Tornatorin liiketoimintanäkymiä Suomessa ja Virossa. Myös Romanian lisääntyvä puun kysyntä ja Tornatorin vastuullinen toiminta luovat hyvän pohjan kannattavan liiketoiminnan jatkumiselle”, toimitusjohtaja Sixten Sunabacka kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa