UPM myy 21 000 hehtaaria United Bankers -rahastoille

Kainuun metsien kauppaan liittyy hoito- ja puunmyyntisopimus.

UPM ja varainhoitoyhtiö United Bankers ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen metsäkiinteistökaupasta ja pitkäaikaisesta kumppanuudesta. UPM myy yli 21 000 hehtaaria pääosin Kainuussa sijaitsevia metsiään United Bankersin metsärahastoille UB Metsälle sekä UB Nordic Forest Fund III Ky:lle.

Pitkäaikaisessa kumppanuussopimuksessa UPM sitoutuu hoitamaan United Bankersin metsäomaisuutta ja United Bankers myymään vuosittain merkittävän määrän puuta UPM:lle.

”United Bankers on metsätilamarkkinassa nopeiten kasvava rahastotoimija, ja tavoittelemme kasvua myös tulevaisuudessa. Syvenevä yhteistyö UPM:n kanssa tuo synergiahyötyjä metsäomaisuutemme hoitoon. Vastuullisena ja kilpailukykyisenä toimijana UPM on luonteva kumppani metsäasioissa, ja tehty sopimus on siten myös rahastojemme osuudenomistajien etu”, United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson sanoo tiedotteessa.

”Pitkäaikaisen kumppanuussopimuksen perusteella merkittävä osa United Bankersin metsärahastojen metsäomaisuudesta on UPM:n hoidossa ja hoidamme niitä kestävästi metsien arvon kasvattamiseksi”, UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander kertoo. ”Vahvistamme sopimuksella merkittävästi UPM:n kotimaista puunhankintaa.”

UPM on myynyt merkittävän osan aiemmin lähes miljoonan hehtaarin metsäomaisuudestaan, mutta on edelleen Suomen suurimpia metsänomistajia 514 000 hehtaarillaan. Yhtiö on teollisessa mielessä vetäytynyt Kainuusta ja myi aiemmin metsiä myös yksityisille metsänomistajille, mutta on sittemmin niputtanut metsätiloistaan suurempia myyntikokonaisuuksia. Suomen lisäksi UPM omistaa metsiä Yhdysvalloissa 75 000 hehtaaria ja puuviljelmiä Uruguayssa 255 000 hehtaaria.

United Bankers on suomalainen, keskisuuri varainhoitoyhtiö. Viimeisellä tilikaudellaan yhtiö teki 25 miljoonan euron liikevaihdolla 2,7 miljoonan euron tuloksen.

Metsänomistus Metsänomistus