UPM osti saksalaisen ligniiniosaajan, biojalostuksen kasvattaminen tärkeä osa yhtiön uudistumista

Yrityskauppa vahvistaa UPM:n asemaa uusiutuvien kemikaalien markkinoilla, yhtiöstä kerrotaan.

UPM Biochemicals on ostanut saksalaisen, ligniiniin erikoistuneen SunCoal Industries GmbH -yhtiön. Kauppahintaa ei kerrottu.

SunCoal Industries vahvistaa UPM Biochemicalsin asemaa uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden toimittajana kumi- ja muovimarkkinoilla ja kasvattaa UPM:n biokemikaaliliiketoiminnan teknologiaportfoliota. Yhtiöllä on 30 työntekijää laboratoriossa ja pilotointilaitoksessa Ludwigsfeldessä, lähellä Berliiniä. SunCoal Industries on keksinyt globaalisti patentoidun hydrotermisen käsittelyteknologian ja on lisensoinut sen UPM:n puupohjaisten toiminnallisten täyteaineiden tuotantoon.

”Yrityskauppa vahvistaa asemaamme uusiutuvien kemikaalien markkinoilla. Biojalostukseen liittyvien liiketoimintojen kasvattaminen on tärkeä osa UPM:n uudistumista. Lappeenrannan biopolttoainejalostamon, Leunan biokemikaalijalostamon ja Rotterdamiin suunnitellun biojalostamon ansiosta UPM:llä on ainutlaatuinen asema tarjota vaihtoehtoja öljypohjaisille polttoaineille ja kemikaaleille”, UPM:n teknologiajohtaja ja UPM Biorefining -liiketoimintayksikön johtaja Winfried Schaur sanoo.

UPM Biochemicals on UPM:n puupohjaisia biokemikaaleja kehittävä liiketoiminto.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat