UPM:n sellubisneksen ja Paperiliiton työriidassa annettu sovintoesitys

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa sen sijaan jatkuvat harkinta-ajan kestäessä.

Sovittelija Leo Suomaa on antanut sovintoesityksen UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton välisissä työehtosopimusneuvotteluissa, UPM:ltä kerrotaan. Vastaukset on määrä antaa 14. huhtikuuta mennessä.

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa sen sijaan jatkuvat harkinta-ajan kestäessä.

”Olen tyytyväinen, että neuvotteluissa on päästy vaiheeseen, jossa sovittelija on nähnyt sovintoesityksen antamisen mahdolliseksi. Olen toiveikas sopimuksen syntymisen suhteen ja toivon, että pääsemme käynnistämään tehtaat mahdollisimman pian”, sanoo UPM Pulp Suomen tuotantojohtaja Juha Kääriäinen, joka on toiminut UPM selluliiketoiminnan pääneuvottelijana.

Paperiliitosta kerrotaan, että tavoitteena on saada koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä. Liiton mukaan kaikkia UPM:n paperiliittolaisia työntekijöitä koskevan työehtosopimusratkaisun syntyminen on edellytys sille, että tiistaina annettu sovintoesitys voidaan hyväksyä.

Paperiliiton lakko UPM:n paperi- ja sellulaitoksilla on jatkunut jo 11 viikkoa. Lakon on määrä jatkua huhtikuun 16. päivään saakka, ellei sopua sitä ennen synny.

Lisätty Paperiliiton näkemykset 23.3. klo 8.45.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa