UPM:n viime vuoden liikevoitto puolittui – ”Haastavaan toimintaympäristöön nähden hyvä tulos ”

Metsäyhtiön liikevaihto painui 10,5 miljardiin euroon.

Metsäyhtiö UPM:n liikevoitto puolittui viime vuonna. Vertailukelpoinen voitto jäi runsaaseen miljardiin euroon, mikä on 52 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihto kutistui 11 prosenttia 10,5 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Massimo Reynaudon mukaan yhtiö teki kuitenkin haastavaan toimintaympäristöön nähden hyvän tuloksen.

”Vuoden ensimmäisellä puoliskolla käänne huonompaan oli todella voimakas erityisesti Euroopan markkinoilla. Ennen näkemätön varastojen purku vaikutti markkinatoimituksiin, ja samaan aikaan sellun ja energian hinnat laskivat. Vuoden edetessä monien tuotteidemme markkinat elpyivät vähitellen, ja onnistuimme parantamaan tulostamme”, Reynaudo toteaa tiedotteessa.

Yhtiön liiketoiminta-alueista Communication Papers teki vahvan tuloksen sekä neljännellä vuosineljänneksellä että koko vuonna. Fibers- ja Energy-liiketoiminnat paransivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Myös Specialty Papersin tulos parani, mutta Raflatacin tulos oli kausiluontoisesti heikompi. Plywood teki vaisuilla markkinoilla vakaan tuloksen.

Yhtiö ennakoi kuluvan vuoden liikevoiton kohoavan viimevuotisesta, tähän vaikuttavat muun muassa toimitusmäärien lisääntyminen, Paso de los Torosin sellutehtaan ylösajo ja optimointi sekä alemmat kiinteät kustannukset. UPM arvioi, että monissa tuotteissa kysyntä kasvaa asteittain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa