Vaikea kelirikkokausi päättymässä

Lämmin kevät on kuivattanut sorateitä tavallista nopeammin.

Kelirikkokausi on vähitellen päättymässä, Liikennevirastosta kerrotaan. Lämmin kevät on vauhdittanut kelirikon poistumista, sillä tiet ovat kuivuneet tavallista nopeammin. Tällä hetkellä painorajoitusten piirissä on enää 200–300 kilometriä sorateitä.

Kevään kelirikkokausi oli viraston mukaan vaikein 20 vuoteen. Pahimmillaan painorajoitusten alla oli 4 200 kilometriä sorateitä, eli noin 15 prosenttia koko maan sorateistä. Poikkeuksellista oli sekin, että kelirikko kiusasi koko maata eteläisintä Suomea myöten. Yleensä kelirikko on lähinnä keskisen Suomen ongelma.

”Kelirikkokaudesta aiheutui tänä vuonna valitettavan paljon haittaa liikenteelle, ja hetkellisesti liikennöinti oli paikoitellen todella hankalaa joillakin teillä. Saimme ennätysmäärän palautetta sorateiden huonosta kunnosta”, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Toivonen Liikennevirastosta kertoo.

Virasto on saanut kaksi miljoonaa euroa lisärahaa kelirikon aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Sillä saadaan korjattua pahimmat kohdat: teiden pinnassa olevaa kulutuskerrosta uusitaan kestävämmäksi ja kuivatusta kunnostetaan toimivaksi ojituksesta huolehtimalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit