Verohallinto: ”Erityisen huolissamme olemme esimerkiksi metsäyhtymistä”

Verottaja patistaa yhteisöjä siirtymään Suomi.fi-valtuuksien pariin.

Sähköisessä veroasioinnissa käytetyn Katso-palvelun toiminta päättyy kuluvan vuoden lopussa. Verohallinto kehottaa palvelun käyttäjiä ottamaan Suomi.fi-valtuudet käyttöön, jotta veroasiointi sujuisi viivästyksittä.

Katso-palvelun käytöstä oli luopunut lokakuuhun 2020 mennessä yli 220 000 toimijaa, mutta 130 000 ei vielä siirtynyt Suomi.fi-palveluun.

”Näyttää siltä, että kymmenien tuhansien toimijoiden veroasiat jäävät vuodenvaihteen jälkeen hoitamatta”, ylitarkastaja Juha Kartano Verohallinnosta arvioi.

Suurin osa Katso-palvelua käyttävistä pystyy ottamaan Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti sähköisesti. Osa kuitenkin joutuu turvautumaan valtuushakemukseen. Hakemuksen teossa ei kannata viivytellä, koska käsittelyaika on noin 2–3 viikkoa.

”Erityisen huolissamme olemme esimerkiksi julkisyhteisöistä, kunnista ja metsäyhtymistä, jotka joutuvat tekemään hakemuksen”, Juha Kartano sanoo.

Valtuushakemuksen voi lähettää myös postitse tai viedä verotoimistoon.

Suomi.fin valtuudet-palvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto. Palvelussa voi antaa toiselle henkilölle, yritykselle tai yhteisölle oikeuden asioida omasta, yrityksen tai yhteisön puolesta. Palvelussa voi myös pyytää oikeutta asioida toisen puolesta.

  • Katso Verohallinnon ohjeet siirtymiseen tästä

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit

Keskustelut