Vielä ehtii kertomaan omasta metsäsuhteestaan

SKS:n vetämässä muistotietokeruussa voit esimerkiksi pohtia, millainen on elämäsi metsäkokemus.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimushanke ja Suomen Metsämuseo Lusto ovat keränneet muistitietoa suomalaisten metsäsuhteesta. Aiheesta käynnistettiin muistojen keruu vuoden alussa, ja keruu on nyt päättymässä. Viimeinen vastauspäivä on huomenna torstaina (15.10.).

Hankkeessa toivotaan suomalaisten kertovan omasta, perheen tai yhteisön metsäsuhteesta. Kirjoituksissa voi pohtia, millaisia kokemuksia sinulla metsästä on, miten metsä on osa asuinympäristöäsi, työtäsi, harrastuksiasi ja sukusi historiaa. Entä omistatko metsää tai oletko työskennellyt metsäalalla? Myös kokemukset ja käsitykset metsästä ovat kiinnostavia: mitä metsä sinulle merkitsee, millainen on elämäsi metsäkokemus, millainen on mielimetsäsi? Entä millainen on puu, jolla on sinulle erityinen merkitys? Millaisesta metsästä et pidä?

Kirjoituksessasi voit myös pohtia metsän merkitystä yhteiskunnassa ja tulevaisuudessa: Mitä ajattelet nykyisestä metsäkeskustelusta, entä nykyisestä metsien käsittelystä? Millaisen metsäsuhteen haluaisit välittää eteenpäin?

Tekstien ohella myös valokuvia otetaan vastaan. Niihin kannattaa liittää perustiedot (aihe, aika ja kuvaaja).

Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Keruun tuloksista kerrotaan ensi keväänä. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat