VTT:n selluloosapakkaus jakamassa miljoonapalkintoa

Muovin kaltainen pakkausmateriaali pidentää elintarvikkeiden hyllyikää.

VTT:n kehittämä, selluloosasta valmistettava elintarvikepakkaus palkittiin tänään Maailman talousfoorumin yhteydessä Sveitsin Davosissa. VTT jakaa Ellen MacArthur -säätiön myöntämän miljoonan dollarin palkinnon yhdessä neljän muun palkitun kesken.

VTT:n selluloosasta kehittämä materiaali vähentää muovin käyttöä ja pidentää elintarvikkeiden hyllyikää.

Muovin kaltainen pakkausmateriaali soveltuu kuiville ja rasvaisille tuotteille kuten pähkinöille, muroille, kahville, mausteille ja rusinoille. Suurin hyöty on saavutettavissa, kun materiaalia käytetään tuotteille, joilla on pitkä hyllyikä.

”Selluloosa on materiaalina turvallinen, uusiutuva, kierrätettävä ja kompostoitava. VTT kehitti kuiville elintarvikkeille kompostoitavan ja kevyen pakkausmateriaalin yhdistämällä ominaisuuksiltaan erilaista mutta toisiaan täydentävää selluloosakalvoa”, VTT:n tiedotteessa todetaan.

Kaikki voittajat pääsevät mukaan 12 kuukauden pituiseen kehitysohjelmaan, jossa niille tarjotaan asiantuntijatukea idean kaupallistamiseksi. Vuoden kuluttua Ellen MacArthur Foundation myöntää miljoonan dollarin lisäpalkinnon parhaaksi arvioimalleen kilpailijalle.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat