Yksityisteiden tiedot toimitettava Liikennevirastolle

Viraston Digiroad-tietojärjestelmää hyödyntävät muun muassa navigaattoriyhtiöt sekä metsäteollisuuden reittisuunnittelijat.

Yksityistiekunnilla on ensi vuoden alusta lähtien velvollisuus toimittaa tien liikenteenohjaukseen liittyvät tiedot Liikenneviraston Digiroad-järjestelmään. Tällaisia tietoja ovat muun muassa tiedot painorajoituksista, ajokiellot, liikennemerkkien mahdolliset lisäkilvet sekä niiden tiekunnan teiden nimet, joilla ei ole rajoituksia. Myös järjestäytymättömien yksityistieosakkaiden on toimitettava samat tiedot.

Tiedot toimitetaan Liikennevirastolle sähköpostilla. Tarkka ajantasainen ohje tietojen lähettämiseksi löytyy Liikenneviraston Digiroad-verkkosivulta.

Digiroad on Liikenneviraston kansallinen tietojärjestelmä, johon on koottu koko Suomen tie- ja katuverkon sijaintitieto sekä tärkeimmät tien käyttöön liittyvät tiedot kuten nopeus- ja painorajoitukset. Järjestelmää hyödyntävät muun muassa navigaattoriyhtiöt, pelastustoimi sekä esimerkiksi metsäteollisuuden reittisuunnittelijat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus