Yksityistielaki eteni eduskuntaan

Hallituksen esitys siirtäisi yksityistieavustusten jakamisen valtiolta maakunnille ja lakkauttaisi kuntien tielautakunnat.

Hallituksen esitys uudeksi yksityistielaiksi on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Hallituksen toiveena on uudistaa laki vastaamaan kaupungistumisen ja maaseudun väestön vanhenemisen sekä biotalouden ja elinkeinoelämän tarpeita.

Esitys siirtäisi yksityistieavustusten jakamisen valtiolta maakunnille. Kuntien tielautakunnat lakkautettaisiin ja niiden tehtävät siirrettäisiin muille viranomaisille.

Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kertoo MTK:n kannattavan yksityistieavustusten siirtämistä tuleville maakunnille. Samalla yksityistieavustuksia tulee korottaa tarvetta vastaavalle tasolle.

”Määrärahataso tulisi pitää vähintään korjausvelkaohjelman ansiosta väliaikaisesti saavutetussa 13 miljoonassa eurossa per vuosi”, Mäki-Hakola sanoo.

Alhainen rahoitustaso vaarantaa Mäki-Hakolan mielestä koko maan biotalouden kuljetusten toimivuuden.

Suomessa on yksityisteitä yhteensä noin 360 000 kilometriä. Yksityistielaki ja siihen liittyvät lait on tarkoitus saada voimaan vuoden 2019 alusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut