Yksi tankillinen kesässä

Tarvoin samoja jälkiä hirven kanssa perämetsän taimikkoon. Matkalla ohitin kyttäyskopin, jossa yhtenä jouluaattona istuttiin ystäväni Tiinan kanssa. Siemailtiin viskiä ja odotettiin ruokintapaikalle liikettä.

Ohitin nuolukiven. Mietin mitä tuumaisin, jos edestäpäin pilkistäisi hirven pää. Pari hirvikärpästä naksahti kasvoille. Nipistin ne kynsien välissä halki. Niitä löytyy varmasti vielä kolmen päivän päästäkin. Yök!

Olen töiden jälkeen liikenteessä syyskuisena iltana. Kello taitaa olla jo seitsemän. Lähdin liikkeelle kevyin varustein. Tankkasin raivaussahan tankin täyteen, se riittää tälle illalle. Yksi tankillinen täksi kesäksi. Laitetaan tämä kerta vielä kesän piikkiin niin ei tule paha mieli.

Makoisia vadelmia löytyi keskeltä taimikkoa.

Keväällä oli suuret aikeet. Piti suunnitella leimikkoa (varmistin googlesta oikean termin), tehdä luonnonmukaista hoitosuunnitelmaa, tutustua eläimiin joita metsässäni asustelee ja raivata viime kesänä kesken jäänyt taimikon raivaus. Ja mitä minä tein? En sitten yhtään mitään. Huokaus.

Yksi tankillinen on muuten yllättävän pitkä aika. Tiesitkö?

Hieno juurakko toimii taukopaikkana.

Kesä oli kuuma jne… Onko tuttua?

Yksi tankillinen on muuten yllättävän pitkä aika. Tiesitkö? Yhden tankillisen aikana (1,5h) ehdin miettiä miksi ihmeessä en ole täällä useammin! Töissä on ollut melkoisen stressaavaa ja leukapieliä on kiristellyt. Yhden tankillisen aikana rentouduin täysin, ajatus alkoi kulkemaan. Ehdin päässäni kirjoittamaan tämän blogikirjoituksen (kirjoitin tänne viimeksi keväällä), sain uusia ideoita ja näkökulmia töihin, kävin läpi yhden hankalan ihmissuhdetilanteen, ajatukset selkiytyivät. Totesin, että kannattaisi etäpäivänä käydä keskellä päivää taimikossa yhden tankillisen verran niin mun palkkatyöt sujuisivat varmasti tehokkaammin.

Menikö sun tämän vuoden metsätyöt ihan suunnitelmien mukaan?

 

Puh ja pöh!
Johanna

 

Lue Johannan aikaisemmat blogikirjoitukset.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut