Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Visakallo Visakallo

    Vain kilpailuttamalla saa selville leimikkonsa todellisen arvon. Myyjä päättää sen jälkeen aivan vapaasti kenelle myy. Voihan kaupat tehdä vaikka huonoimmankin tarjouksen tehneen kanssa jos siltä tuntuu tai ostaja on muuten vain mukava. Minkäänmuotoinen kumppanuussopimus ei koskaan ole kilpailutuksen este. Sopimuskumppanille pitää vain antaa mahdollisuus tehdä tarjous.

    Panu Panu

    MG:n Viesti-lehden mukaan Metsäliitto Osuuskunta eli Metsä Group  maksoi voitonjakona yli 90% vuoden 2021 operatiivisesta tuloksestaan ja yleensä maksetaan vain puolet.

    Emoyrityksen eli Metsäliitto Osuuskunnan voitto vuodelta 2021 oli 87M€:

    Sivu 42

    https://www.metsagroup.com/globalassets/metsa-group/documents/investors/financial-reporting/vuosikatsaus-fi/metsa-group-vuosikatsaus-2021.pdf

    Aloitusviestissä esitetyt luvut taas löytyvät konsernitilinpäätöksestä, jossa konsernin kaikkien yritysten luvut on laskettu yhteen. Mukana on esim. pörssiyhtiö Metsä Boardin tilinpäätösluvut.

    Metsä Groupin kokonaan omistamissa tytäryhtiöissä se voi tietysti itse päättää paljonko voittoa kotiutetaan.

    Puuki

    Onhan se niinkin ja niinhän se onkin, että melko suurelta osin ML on kuitenkin kotimainen toimija joka maksaa tietääkseni verotkin pääosin tänne eikä esim. caymansaarille jonkin tytäryhtiön kautta .  Vanahat synnit pitänee unohottaa jo  , kun ei ne siitä asiat muutu ja uudet tekijät lienee puikoissa eikä niiltä n. 20v. sitten ajoilta enää juuri ketään.  Valinnanmahdollisuuksia on puun myyjilläkin myydä tai olla myymätä. Ihan erilainen tyyli kuitenkin kuin monissa muissa maissa joissa ajattelukin on ulkoistettu muille.    Arvostella kuitenkin saanee  pikkuruisen  nurkan osaomistajat (ja muutkin) täällä asiasta firmojen toimiakin , eikös se ole sitä toivottua palautetta. – Feedbackkia ulkomaan kielellä sanottuna.

    Panu Panu

    MG Viesti-lehden artikkeli kiteyttää voitonjaon hyvin, viimeinen lause: ”jäsenen lompakko karttuu lopulta yhteensä 60 sentillä.”.

    Tolopainen

    Muistaakseni useampi satanen kuitenkin tuli. Keskimäärin metrin syvyiseen jokeen voi hukkua.

    Jos pääomaboonus katsotaan osaksi tukin hintaa, ei ole tarpeen kilpailuttaa. Ykkönen on aivan selvä. Sitten kilpailutetaan aina toiseksi parasta tarjousta.

    aegolius

    >Jos pääomaboonus katsotaan osaksi tukin hintaa, ei ole tarpeen kilpailuttaa.

    On kyllä aivan huikea talousvinkki: älä kilpailuta, vaan myy MG:lle 😂

    Olen kilpailuttanut kahden vuoden aikana neljä uudistusikäistä leimikkoa ja talousasiat ja luvut sivuavat leipätyötäni (osaan laskea). En voi olla kanssasi enempää eri mieltä.

    Per Ä Reikäs

    Hirvipää mukaan ilmaston suojeluun ja tukien aurinkopaneeleita omistajilleen 😁

    Tolopainen

    Täällä eräät kilpailuttajat jo alkavat väittää, että vitonen on isompi raha kuin kymppi, kun eivät muutakaan keksi.

    pihkatappi pihkatappi

    Meillä on noita osuuksia jo tarpeeksi Metsägroupista, tuotto on ollut ihan hyvä, mutta enempää en halua ainakaan tällä hetkellä tuonne isommin sijoittaa. Käytännössä vertailen puukauppatarjouksia yksikköhinnoilla ja Mg:n tarjous häviää aina. En viitsi perehtyä bonus himmeleihin, kun ero kuitupuun hinnassa on neljä tai viisi euroa päätehakkuu tarjouksissa.

    En liene yksin ajatukseni kanssa: voitonjako himmelin tarkoitus on turvata alhainen kuitupuun hinta kotimarkkinoilla. Kuitupuun halpuutus on toisaalta turvaamassa tehtyjä sijoituksia, kun rahaa jää reippaasti voitonjakoon. Ainakin omalla kohdalla win-loss tilanne, 5 – 7% osuuskunnan tarjoama korko kelpaa, pari tonnia tuli vasta ja vahingossa omalle tilille.

    Puuki

    Se kiinnostaisi miten  MG:n runkohinnoittelu on toiminut oikeasti.  Ei se vielä kerro juuri mitään, että esitellään periaate ja taulukko ilman toteutuneita lukemia (leimikkotekijät ym. mukana kerrottu) miten ja millä yksikkökantohinnoilla homma toimii käytännössä.

    Voitonjakohimmeli on kaikkineen suunnilleen yhtä hyvätuottoinen kuin muutama muu sijoituskohde muualla.   Kuitupuun hinnat ei merkittävästi nouse, se on melko varma asia.  Sitouttaminen on tietysti päämäärä puun ostajilla.

     

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 185)