Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Panu Panu

    Aika paljon jäi siis A-lisäosuuksiin. Uskoisin, että nyt aloitetaan pienellä 1% korkoerolla Metsä-1 osuuksiin ja tarvittaessa sitten pudotetaan A-lisäosuuksien korkoa lisää tulevina vuosina.

    Puuki

    Mikä  ”1 %”   ? Se on suoraan  sanottuna huijaamista, jos ei oteta  ollenkaan mukaan rahan arvon muuttumista korkojen laskemisessa.    Hyvähän  tietysti on kunkin jäsenen osallistua myös uuden rakentamiseen mutta kohtuu se pitää olla  kerjätessäkin ; nykyisillä kvartaalin ja koko vuoden  tuloksilla .  Rakentaminen ei ole kallistunut yhtä paljon kuin mitä inflaatiosta voisi päätellä koska sopparit on tehty ennen hinnan korotuksia  (kertoi ML:n pomo kesällä).

    Reali

    Pitää korjata virhekäsitys siitä, että osuusrahoilla rahoitettaisiin investointeja. Ei äyriääkään osuusrahaa näihin vaan puhtaasti lainarahoilla rahoitetaan. Nämä suhteellisen hyvät osuuskorot ja muut edut on Metsäliiton peliä sitouttaa omistajat ja tämä uusi Metsä1/Metsä2 voitonjakomalli entistä enemmän.

    Kyllä kuuluu olla suurempi A-lisäosuuksien ja Metsä1-lisäosuuksien ero kuin 1%. Sillä niin paljon tullut huononnuksia Metsä1-osuuksiin eli 10-vuoden määräaika, voidaan lunastaa takaisin ja voidaan lykätä takaisinmaksua. Lisäksi voidaan sijoittaa Metsä1-osuuksia pitkäaikaisesti kun A-lisäosuuksilla ei säännöissä tätä mahdollisuutta ole, A-lisäosuudet makaa Metsäliiton tilillä ja tulee vain kuluja.

    Joku oli edellä huolissaan kun osuuksien määrä kasvaa niin korot tippuu, ei välttämättä sillä Metsä1-osuuksilla on tuo sijoitusmahdollisuus. Sitä varten tehty tuo osuuksien palautuksen lykkäys, jos paljon lunastuksia alkaa olla samaan aikaan.

    Pikkusen on pelkona persiissä tuo lunastuspykälä, jos kasvaa aivan holtittomasti lisäosuudet mutta Metsäliiton hallituksen puheenjohtaja Linnaranta kertoi eräässä haastattelussa, että aletaan mitä ilmeisimmin lunastamaan takaisin vasta siinä vaiheessa kun Metsä1-osuudet tippuu Metsä2-osuuksiin. Joka oli laskenut sen varaan, että saa Metsä2-osuuksille pientä tuottoa niin lunastukseen tulevat menemään ennen sitä.

    B-osuuksien omistajilla on ollut muutama vuosi aikaa irtisanoa ne kun on maksettu vain 1%:n korko, sitä ennen maksettiin näille 2,5%:n korko. Sitä tarkoitin, että pitää vielä korkoa laskea niin ymmärtävät viimeisetkin irtisanoa ne. B-osuuksissa pitkällä irtisanomisajalla on vielä huimat 120 milj. osuutta. Säännöissä sanotaan Metsä2-osuuksien korkojen olevan B-osuuksien korkoja korkeammat ja uskon Metsä2-osuuksien korkojen jäävän todella alas niin eipä siinä jää juuri tilaa B-osuuksien koroille.

    Reali

    Joko Tolopainen irtisanoi B-osuudet?

    Puuki

    Jos Mg ei ala maksaa kunnon korkoja muutan Köpikseen ja anon Ruåtsin kansalaisuutta kuin Nykänen aikoinaan.    B-osuuksillekin min. inflaatiotarkistuksen mukainen korko koska makuuttavat siellä (sijoittavat tieten niitä eteenpäin tms) eikä rahoja saa pois kuin vasta pitkän ajan päästä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos MG ei maksa kunnon korkoja, perustetaan Kalmarin unioni ja muutetaan sinne! Pääministeriksi tulee tietenkin Anne Kalmari. Sopiva alue olisi Tanska, Ruotsi ja Norja ja valuutta olisi kruunu. Kuninkaallisille tulisi vähän kiistaa että kuka sitten olisi kunkku, mutta sen ne voisivat ratkaista äänestämällä tai vetämällä pitkää tikkua.

    mehtäukko

    Ja myykää puunne myhistykselle, joita ei jalostakaan kukaan. Miltä korko näyttää, kertokaa pullopostilla.

    Puuki

    Puun jalostus alkaa jo kannolta, kun puu kaadetaan.   E-puuta varsinkin välittää myös myhitys.  Samoin pikkutukkeja niitä sahaaville.   Korkokin näyttää hyvältä , ehkä pullopostissa tulee joskus tietoa siitä mehtäukollekin.

    mehtäukko

    Elän reaalitaloudessa, en Kalmarin unionissa.

    Puuki

    Metsäosuuksien lunastusoikeuden  ja  em.  ”pakkomyyntipykälä” pitäisi nostaa maksettavia korkojakin. Varsinkin nyt kun inflaatio% on n. 8 ja ML:n tulos noussut liki 40 %.     Kummallista jos pääosin mo;n omistama yhtiö ei reagoisi selkeästi omistajiensa kritiikkiin.  Puunhankinnan jatkuvuus  pitää turvata ja suurin osa puusta tullee jatkossakin kotimaasta.    Euro toimii varmaan hyvin konsulttina .

    Energian hinnan moninkertaistuminen ja myös muiden tuotteiden hyvät hinnat/menekki nostaa tämän vuoden tuotot huippuun jokaisella 3:lla isolla .

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 185)