Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 1,271 vastausta, 64 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Visakallo 6 tuntia, 34 minuuttia sitten.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 1,271)
 • Demarien metsäpolitiikka

  Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

  Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

 • harrastelija harrastelija

  Jätkä on kyllä ammattimies, sitä en epäile yhtään. Jostakin syystä on tällä palstalla yleisistä asioista – varsinkin politikoinnista kovin agressiivinen 🙁

  Huvittaa toisaalta tuo Sipilän haukkuminen kepun ohella. Mielestäni Sipilä on päisvastoin jättänyt maatalouden syrjään ja nimenomaan yrittäminen on nostettu kärkeen – yrittäjänähän Sipilä itsekin on tulonsa hankkinut!

  Rane2

  Ehkä seuraavista sitaateista löytyisi valaistusta.

  https://fi.wikiquote.org/wiki/Kommunisti

  mettämiäs

  ”Nerot näyttää täällä mellastavan. Siinäpä mellastatte.”

  Jos insinöörikoulutuksella demareiden metsäpolitiikka jää tälle tasolle, pitää olla huolissaan. Jätkä tasonsa näytti, ei ole kovasti kehumista jälkipolville eikä juuri muillekaan. Toivottavasti sait kuitenkin tarpeesi tyydytettyä…

  Jovain

  Niin hyvä asia, kuin ilmastokysymys ja metsien hiilivarannon huomioiminen, eli hakkuiden rajoittaminen nykytasoonsa onkin. On demarien metsäpolitiikassa muitakin lähestymiskulmia. Hakkuiden rajoittaminen tarkoittaa myös kilpailun rajoittamista puusta ja puun hinnan laskua. Se taas sopii demarien palvelumarkkinaan ja kilpailuetuun sitä kautta.

  mehtäukko

  …hiilivaranto ja hakkuiden rajoittaminen nykytasoon…

  No noinko se nyt menikin?

  Rane2

  Miten uudistetaan metsänhoitosuosituksia niin että jatkuvan kasvatuksen painoarvo kasvaisi?Raimo Piirainen ,veturinkuljettaja,kansanedustajaehdokas ja demarien metsäosaston puheenjohtaja yrittää selitellä Rinteen sanomisia parhain päin.

  Rane2

  Puolueiden kannat hakkuiden lisäyksiin.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005857403.html

   

  Puuki

  RP : ”SDP on nähnyt maatalouden ahdingon” .  … Rinne : ” Jatkuvan kasvatuksen painoarvoa lisätään metsänhoitosuosituksia uudistamalla … Veropohjaa laajennetaan yrittäjävähennyksen poistamisella”.     Ei puutu kuin se tavanomainen ehdotus kiinteistöveron ulottamisesta metsä -ja peltomaille 🙂

  jees h-valta

  Sitä ei vielä ennen vaaleja uskalleta julkituoda. Kyllä se tulee jos tuo pölökky pääministeriksi joskus astuu.

  Jovain

  Mehtäukko: Ei, vaan oli demarien palvelumarkkinasta ja sen tuomasta edusta. Voidaan ajatella myös niin, että ilmastokysymys on toissijainen. Demarit ovat aina syöneet kuormasta. Ilmastokysymyksen kustannusvastuut jäävät helposti metsänomistajien vastattavaksi.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 1,271)