Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 119)
 • Edullinen metsätie

  Suunnitelmissa jo ensikesän metsäasiat, onko minkalaisia kokemuksia ja arviota kustannuksista rakentaa metsätie omalle metsäsaralle ilman kemeraa, pituutta noin 1km, kangasmaalla.

  Miten leveä tulisi avata pohjasta, toiseen reunaa oja mistä myös saisi tienpohjaan maata.

  Mitä asioita tulisi huomioida että projekti onnistuisi kerrasta?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos pientareet on hoidettu, sinne voi väistää kohtaamistilanteissa, jolloin riittää ajorata 3 + pientareet 2 + oja 2 = 7-8 metriä leveys. Isompia värkkejä voi sitten ohitella levennyksien/liittymien kohdalla. Meidän perusparannettu tie jäi liian kapeaksi, ja näin jopa henkilöautoja kohdatessa voi joutua joissakin kohdin peruuttelemaan. Huomauttelen siitä tiehoitokunnalle niin kauan että korjaavat.

  Tolopainen

  Yksityisille teille ei ole mitään asiaa ajelemaan autolla. Jokamiehenoikeus koskee vain jalan, polkupyörällä tai hevosella liikkumista.

  Jätkä

  Aniharvalla on metsät salpausselän sora / hiekkaharjuilla ja kankailla. Meilläpäin maat ovat lähinnä ketunkuraa tai suota, ellei kallio ole näkyvissä. Hiekkakuoppia ei ole muualla kuin yhdessä kulmassa, josta kaikki sorajutut ajetaan.

  Minullakin on koko alue sellaista, että keväällä ei kannata lähteä metsään ajelemaan traktorilla. Pari kertaa olen käynyt tuossa entisellä pellolla ja kyllä se rengas painuu jo tyhjälläkin painolla, vaikka kenttäkerros on varsin hyvässä kunnossa. kuivemmalla ajalla voisi maaperän puolesta ajella henkilöautolla miten tahansa, kyllä kantaa.

  Tehtiin tieremontti naapurin kanssa ja siinä tuli kunnon oja toiselle puolelle, pari rumpua ja tierungolle koko matkalle neljän metrin levyinen ”rätti”, jonka päälle sepeli ja pintaan murske. Sen verran suorahko tie, että siitä kyllä pääsee rekatkin tarvittaessa. Kohtauspaikkoja on parinsadan metrin välein. Ja tie on kuin Jeessin valtatie! pientareet on nyt vedetty R-sahalla ja kaveri kertoi hankkivansa murskaimen, jolla ajaa myös tämän pätkän sivut.

  Puuki

  Kuivilla mäntykankailla tien teko ja ylläpito on yleensä helppoa ja halpaa. Ei niitä teitä voi pahimmilla keleillä käyttää puun ajoon mutta kuivuvat myös nopeasti käyttökuntoon.  Satoja km:jä on niitäkin metsäteitä olemassa Suomessa.

  Ola_Pallonivel

  Metsätie tehdään puurekkojen tarpeeseen, ei marjanpoimijoille. Minun puolesta saa marjanpoimijat pakitella vaikka kilometrin, että pääsee ohi. Jos siis omasta maasta kyse.

  Arvaisin, että 90% metsäteistä on semmoisia, että ajouran reunassa kasvaa heinä, pajukko, kuusentaimet yms. Vaikka ajaa murskaimella joka vuosi, ei siihen pientareelle pysty autolla ajamaan. Levikepaikat muutaman sadan metrin välein riittää. Ne kun pitää raivurilla puhtaana, niin pystyy henkilöautollakin parkkiin ajamaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Meidän yksityisteillä on osakkaina paljon kesämökkiläisiä, joten leveyttä on oltava sen verran että voi ohittaa. Lisäksi satunnaiset marjanpoimijat.

  Murskaimen käyttäjä kertoi, että joskus menee traktorin tuulilasiin kiviä siitä.

  purutpois

  Ei kait se tie kulu marjastajien yms. autoiluista pikemmin päin vastoin vähällä käytöllä oleva tie heinittyy ja talvisin maatuu mullaksi eli pinta on sitten vesisateella aivan liejua raskaan kaluston alla mikä on liukkaampi kun nollakelin lumi. Ja riittävän karkeeta pintaan mikäli kesäkorjuukohteena puuta myy niin pääsee keli kun keli liikkumaan pöllihommista elantonsa tienaavat laveteilla ja puuautoilla. Ei se ole halpaa lystiä yrittäjille eikä työn tekiöille jos työt seisoo märän kelin takia ihan niinkun metsäalalla ei muutenkin olisi jo tarpeeksi erilaisia työn seisokkeja.

  Tolopainen

  Jos koneurakoitsija jää jumiin tielle ruohon takia, sitten kannattaa mennä muihin hommiin.

  purutpois

  Asennevammaa havaittavissa. Miks tehä toisten työ mahollisiemman hankalaksi? Kyllä kait sieltä kuormurilla pois tullaan vaikka ketjujen kaa mutta ei sinne sitten pienemmillä autoilla välttämättä pääsekkään sen jälkeen ja sittenhän ollaan tien särkijältä korvausta vailla.Ei tuommosilta tyypeiltä pitäisi ostaa yhen yhtään puuta.

   

  Tolopainen

  Siihen olen pyrkinyt, että henkilöautoilla ei pääse. Tukkirekoissa on vetävät telit, ne liikkuu vaikka peilijäällä. Karkeaan sepeliin ei muuten tule metsäkoneilla mitään vaurioita.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 119)