Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 95)
 • Tolopainen

  Paperitehtaiden merkitystä Suomen taloudelle ei kannata liioitella. Eniten siinä menettävät norjalaisen saven myyjät ja jätepaperia keräävät yhtiöt. Paperi on lähes pelkkää savea, eihän sitä voi edes käyttää sytykkeenä.

  Scientist Scientist

  Kellä sellusta voi tehdä viskoosia, karboksimetyyliselluloosaa (60 g purkki 4,90), ligiinistä liimaa, biohiiltä, lignosulfonaattia. Sellunkeiton sivuotteita ovat mm. mäntyöljy –> biodiesel yms, tärpätti, sterolit ym. kemikaalit. Mustalipeän poltto tuottaa energiaa 2,4 krt sellutehtaan oman tarpeen.

  MaraKet

  Noin on. Nyt ajetaan suomen kaupunkien (esimerkkinä nyt vaikkapa tuo Kemi) energiahuolto sellaiseen tilaan että paluuta ei enää valitettavasti ole. Veroprosentti nousee kun kunnat kilvan etsivät energiamuotoja kilpaillen toisiaan vastaan. Kenen etu tämä kehitys mahtaa muka olla? Lämmityslaskulle ei loppua näy, koulut, päiväkodit ja kirkot kylmenee. Suomea ajetaan nyt alas sellaisella vauhdilla että hallitus ei pysy perässä. Viimeisetkin syrjäseudut pimenee ja se on täysin harkitun politiikan tulosta. Luulen että maksajaa ei löydy tähänkään sotkuun.

  Kurki

  Hallitus puhuu koko ajan uusien työpakkojen luomisesta 30000..60000, mutta tähän mennessä saldo on ei yhtään työpaikkaa, mutta tuhansien  työpaikkojen suoria menetyksiä kyllä  (turve, Kaipola, Säynätsalo, Kemi, Neste), jotka hallitus on itse päättänyt.

  Hallitus päätti lopettaa loput 2300 turvetyöpaikkaa kerrannaisvaikutuksineen 5000.

  Marin näki valtion yhtio Nesteen investoinnin Hollantiin kannattettavana ”vihreänä siirtymänä” 1000 työpaikkaa.

  Hallituksella on ollut tiedossa (Wahlsoos) niin Kaipolan, Säynätsalon, kuin Keminkin tilanne eli tehtaat lopetetaan kilpailijamaita korkeampien palkkakustannusten vuoksi. Siinä meni 3000 työpaikkaa.

  Miksi hallitus ei reagoinut vuosi sitten metsäteollisuuden lakkoiluun ja palkkavatimuksiin, jotka näyttivät alalle kustannusten ikuisesta nousua, joka sitten sulkee puunjalostustehtaita.

  Miksi hallitus ei vaatinut Sipilän KIKYn 3.vaiheen viemistä loppuun, jossa kilpailukyä olisi parannettu 5% pitämällä palkat ennallaan niin kauan kunnes kilpailijamaat ovat nostaneet omia palkkojaan 5% verran. Nyt lakkoiltiin metsäteöllisuudelle satojen miljoonien tappiot ja 5% palkankorotukset päälle.

  Enkä ole kuullut hallitukselta minkäänlaista kannaottoa siitä, miten vielä tulossa olevien paperitehtaiden sulkemiset estetään.

  Suomi tarvisi nyt uuden KIKYn noin 20% yleisen sisäisen devalvaation ja paperitehtaissa 40%.

  Oli luojan lykky, että Sipilän KIKY oli menossa vuonna 2018 sellubuumin aikaan eikä ay-liike päässyt ulosmittaamaan teollisuuden voittoja palkkoihin. Nyt tilanne olisi suorastaan katastrofi. Koko metsäteollisuuden kohtalo Suomessa olisi vaakalaudalla aivan samoin kuin vuoden 2009 jälkeen, kun metsäteollisuudesta hävisi 23 000 työpaikka 2000-luvun palkkarallin seurauksena.

  https://yle.fi/uutiset/3-7920599

   

  Metsuri motokuski

  En usko että hallituksilla on mitään merkitystä noille lakkautuksille.  Eiköhän syy ole siinä että tuotteet eivät mene kaupaksi oikealla hinnalla.

  sikari

  Pellolla oli pari ison lintua tänään. Tuottivat perästään samaa kuin täälläkin.

  urbo urbo

  Elä ota sikari enää. Ne vieläpä oli rusakoita

  Tolopainen

  Metsäteollisuuden kokonaismarkkina supistuu, seuraavassa vaiheessa tehdään fuusio ja yksi kolmesta saa mustan Pekan, jos veikata pitää, se on iso Enska. Enskan pelit on kohta taputeltu. Ruotsin Stora lähtee omille teilleen ja Suomen vanhat tehtaat ajetaan loppuun.

  Visakallo Visakallo

  Metsuri motokuski: ”En usko että hallituksilla on mitään merkitystä noille lakkautuksille. Eiköhän syy ole siinä että tuotteet eivät mene kaupaksi oikealla hinnalla.”

  Tuo on toki perussyy, mutta toinen puoli asiassa on luottamus. Metsäteollisuus ei tällä hetkellä näe positiivisia merkkejä metsäteollisuuden toimintaedellytysten kehittymisestä Suomessa. Uudet investoinnit menevät muualle.

  Tolopainen

  Ihanko totta, eikö Kemiin tule uusi maailman suurin havusellutehdas. Monet sahat ovat laajentaneet tuotantoaan myöskin. Metsäteollisuuden toimintaedellytyksissä ei ole mitään vikaa paitsi, että paperin kysyntä vähenee ja myöskin kuitupuun kysyntä on vähentynyt jo vuosia suhteessa tarjontaan

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 95)