Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 95)
 • mehtäukko

  Käsittämätöntä on ollut ay- liikkeen ”viimeinen taisto”. Ahonen röyhälsi aikanaan, eikä jo silloin halunnut nähdä klobaalia kehitystä. Paljon loivempi olisi ollut duunareitten syöksylasku, kun yhteisymmärrystä olisi toisin viljelty.

  Tolopainen

  Kun päästöjä pitää vähentää se kannattaa tehdä sieltä, joka ei tuota mitään eli paperin valmistuksesta.

  MaraKet

  On tuossa Veitsiluodossa kyse myös energiasta. Hesalaiset ja lähialueet kuluttaa enemmän sähköä kuin muu suomi yhteensä. Miksei tähän puututa? Saisi Hesan vihreät tuntea nahoissaan myös energian hinnan koska kaiken sähkön kuluttavat ja sulkevat maakuntien elinvoiman kannalta tärkeät tehtaat. Milloin ne saadaan maksamaan maaseudulle tuhoisat tekemänsä teot?

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Kemiin tule uusi maailman suurin havusellutehdas. Monet sahat ovat laajentaneet tuotantoaan myöskin.”

  Toki näin, mutta vastaavasti vanhenpia tehtaita ja sahoja ajetaan uusien valmistuttua alas, joten puun kokonaiskäyttö ei Suomessa enää lisäänny, ja todennäköisesti kääntyy pysyvästi laskuun, kun tämä suhdannepiikki menee ohi. EU:n kestävän rahoituksen kaavailut eivät myöskään lupaa hyvää puun energiakäytölle.

  olikarkki

  Menneinä aikoina kun esim. paperissa riitti kysyntää niin tehtaita rakennettiin lähes jokaiseen notkoon ja saarelmaan. Nyt kun kulutus on siirtynyt esim. enemmän vaikkapa selluun niin siellä liki sama tilanne. Eikä siinä mitään jos lakkautetuista tehtaista ja niiden jätöksistä pidettäisiin kunnolla huolta eikä niitä jätettäisi jälkipolvien riesaksi.

  Tolopainen

  Missä on rannikolla tyhjilleen jäänyt entinen teollisuusalue. Uusia toimijoita Kemiin löytyy varmasti. Muutama pienempi yritys voisi työllistää jatkossa huomattavasti enemmän kuin automatisoitu vanhentunut  selluintegraatti.

  Apli

  Rannikko, Rannikko, Sellutehdas pitää olla siellä missä puut lähellä… Ei se rannikko autuaaksi tee…

  Kurki

  Metsäteollisuuden toimintaedellytyksissä ei ole mitään vikaa paitsi, että paperin kysyntä vähenee

  Vaikka painopaperien kysyntä vähenee, niitä valmistetaan aina jossain määrin tästä hamaan ikuisuuteen.

  Maailman kannattavimpia paperitehtaita ei suljeta koskaan.

  Suomessa ne suljetaan ensimmäisenä, kun ovat kannattamattomia kilpailijamaita korkeampien palkkakustannusten vuoksi.

   

   

  Rane

  Satamiahan ei lopeteta mutta  AKT saadaan pois pelistä automaatiolla.

  Automaattiset konttinosturit | Kalmarglobal

   

  Haba Haba

  Maataloustuki ei tuota muuta kuin täysin turhia tarhapöllöjä jotka huhuilee päivästä toiseen juorupalstoilla. Tuella saadaan helposti ruoka ostettua markkinahintaan ulkomailta ja jää vielä ylikin, samalla voidaan kehitysapua vähentää ostamalla kyseisestä maasta. Saadaan myös työllisiä oikeisiin töihin  jotka oppivat sitten pikkuhiljaa elättämään itsensä. Jäljelle jääneellä summalla tuetaan hallitusti vientiyrityksiä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 95)