Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Viewing 10 replies - 91 through 100 (of 809 total)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • Timppa

    Siinä runsaspuustoisten metsien suojeluvimmassa on toinenkin ristiriita.  Insinöörijärjellä ajatellen on järkevämpää hakata sama puumäärä mahdollisimman pieneltä alalta.  Silloinhan hakkuiden aiheuttamat häiriötilanteet ovat mahdollisimman pienet samoin korjuun aiheuttamat päästöt.

    Latvakuusi

    loppuja ojanvarsiryteikköjä on tää ja eilinen päivä käsiteltu, tilhi laulaa. ryteiköksi lasken nykyään yksittäiset pihlajat raidat ja talousmetsään kuulumattomat.

    runsaspuustoisiin tulee vaikka mistä asti moto jos kuviot ympäristömafian listoilla ovat.

    uudistuksiin ehdottomasti lehtikuusta ja douglasta jos läheisyydessä on esim. suojelualueita. ihmetellään sitten ”mistä ne siihen tuli”

    ja vihreät, ne tästä vielä maksaa

    minä en tätä sotaa aloittanut.

     

    MetsäMatti

    Näyttää valtaosalta olevan kateissa ymmärrys siitä, mistä se kantorahatulo on peräisin. Se, joka maksaa, päättää viime kädessä siitä, mitä haluaa. Ehkä tämä juttu tuo jotain perspektiiviä asiaan: https://www.theguardian.com/environment/2019/jul/05/toilet-paper-less-sustainable-researchers-warn

    Menninkäinen

    Käsi pystyyn kuka valitsee perspyyhe paperinsa FSC merkin mukaan? Tai yrityksen mitä käyttää laatusertifikaatin tai ympäristö sertifikaatin mukaan? Suurin osa ei. Ketkä niistä eniten hyötyy ovat sertifikaatteja ylläpitävät tahot. Kustannukset maksaa loppukädessä kuluttajat. Asiat pitää tulla lainsäädännön kautta ei muualta.

    MetsäMatti

    Menninkäinen, perehdypä hetki standardointiin. Et juuri taida löytää sellaista tuoteryhmää, jonka tuotantoa ei koskisi jokin standardi. Kurkista vaikka jääkaappiisi. Ja standardien vaatimukset ylittävät lainsäädännön vaatimukset.

    Puuki

    Periaatteessa nuo sertit on hyviä . Mutta miten paljon oikeasti on eroa kahden Suomessakin käytössä olevan sertifioinnin mukaan toimituissa metsissä ja niiden kriteerien vaikutuksessa mm. metsien monimuotoisuuden säilyttämisessä ?  FSC :n mukaan Suomessa on vähän leveämmät suojakaistat vesistöjen varsilla, paksummat säästöpuut ja joitain muitakin eroja mm.  lehtipuun kasvatuksen pinta-alojen määrässä.  Esim. Venäjällä FSC- sertifioidun puun vastaavista luonnonmukaisista toimintatavoista en ole ollenkaan vakuuttunut.  Isot avohakkuut on siellä perinteisesti olleet käytössä eikä tilanne ole tainnut muuttua yhtään. Uudistaminen perustuu luontaiseen uudistamiseen mutta se ei ole kovin kestävää metsätaloutta , kun pinta-alat on isoja ja etäisyydet pitkiä.   Tunnetun H:kiin tehdyn rantasaunaankin mainostettiin aikoinaan otetun vain FSC- sertifioitua puuta . Se puu oli tuotu Venäjältä ja hakattu vanhoista metsistä ; niistä joita pitäisi suojella iän perusteella.

    tamperelainen

    Suomen FSC:n hallituksessa kaikkila muilla edustus,mutta ei metsänomistajilla tai MTKllakaan,katsokaa Suomen FSC.FSC sanelee kuitenkin sivutolkulla vaatimuksia metsänomistajalle.Esim metsäyhtiöiden hakkuujälkeen tai muuhun toimintaan en löytänyt mitään vaatimusta? Onkohan niitä siellä jossakin piilotettuna?

    Siellä on mukava piirrellä niitä HCV alueita,on varmaan sopuisaa,kun metsänomistaja vastaa kustannuksista omaisuudellaan

    nuori isäntä

    Kyllähän asian ruotuun laittamiseen löytyy konsti. Massa irtautuminen sertifikaatista! Nyt masinoimaan massa irtautumista metsänomistajien kesken! Luulisi sen jälkeen metsänomistajien mielipiteetkin kiinnostavan.

    puunhalaaja

    Sopimuksesta irtautumisen lisäksi metsänomistajat voisi perustaa jonkin liiton ja alkaa pyörittään lopulta vaikka ihan jotain tehtaita ja sahoja.

     

    Metsäkupsa

    Eikös metsänomistajilla ole jo oma tehtaita omistava firma,Metsäliitto,joka ei poikkea kyllä sanottavasti muista sertifikaattikaan asioissakaan.

Viewing 10 replies - 91 through 100 (of 809 total)