Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Tämä aihe sisältää 717 vastausta, 52 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 1 kuukausi, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 717)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Visakallo Visakallo

  Se nyt lienee jo kaikille selvää, että harkinta on pettänyt niiltä, jotka ovat vastuussa näistä metsäomistajilta tietämättä tehdyistä HCV-rajauksista. Ei ole mitään järkeä yrittää salata jotain, kun kiinni jää joka tapaukseesa ennemmin tai myöhemmin, ja maine ja uskottavuus katoaa samantien. Jopa Greenpeace on joutunut tarkentamaan toimintapojaan, kun heidän rahoitustaan alettiin tutkia kansainvälisesti  tarkemmin.

  Latvakuusi

  Pitäis saada nettiin someen esille ne henkilöt jotka rajauksia tekivät. Hyvinkin löytyy kytköksiä Greenpeaceen.

  Latvakuusi

  ei ole annettu lupaa metsaan.fi palvelun kautta eikä anneta.

  Potentiaalista lahopuuta kerätty tääkin päivä, tilhi laulaa ja laulaakin kauniisti

  mehtäukko

  Nimenomaan nimet tauluun eikä vain epämääräisesti jonkun puljun yksistään.

  Mutta eikös tämä höyhötys olle alkusoittoa metsävaratietojen julkisuudelle? Oliko Viherpunikit ja ymp.ministeriö ”luonnonsuojelijoiden” ryysyläisten kytkyssä?

  Timppa

  Varsinaisen alueiden määrittelyn teki siis Tapio.  Kumma ettei sielläkään ole mietitty mihin hommaan ryhtyivät.  Olisi mielenkiintoista tietää millaiset speksit annettiin työlle.  Kukahan julkistaisi.

  Kuitupuunkasvattaja

  Tapsan tehtävänä on ulostulo. Tapio pitää painostaa kaapista ulos. Selitykset yleensä vain pahentavat tilannetta, mutta nyt voisi antaa viikonlopun yli aikaa miettiä sanottavaa.

  Metsäväki voisi miettiä jo toimia, jos tuo ulostulo ei tunnu onnistuvan. Tapio on ollut tarkka maineestaan. Saapas nähdä mitä Tapio Palvelut Oy ja Metsälehti (kustannusosakeyhtiöineen) tuumaavat asiasta.

  nuori isäntä

  Odotamme siis Anne Ilolan ja muiden ulostuloa ja selitystä asiasta.

  Mielellään kuulen miten selittävät näin järkyttävän härskin metsänomistajan kyykyttämisen ja miten korjaavat tilanteen.

  tamperelainen tamperelainen

  Ihmetteln kun kolme suurta puu ja sellufirmaa syyllistyi häpelliseen kartelliin,niin eikö siitä sertit olisi pitänyt lähteä?

  Sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys.?Lakien ja asetusten noudattaminen ?FSC HCv kuuliaisuutta vaaditaan  vain mo:lta ?

  FSC vaikuttaa firmojen eräänlaiselta rahsnpesulta

  Kuitupuunkasvattaja

  FSC on nimenomaan korruptoitunut järjestelmä ja veripuun väylä länsimarkkinoille. HCV on Suomeen heijastuva lieveilmiö.

  Kaikkien vastuullisten metsäihmisten ympäri maailman pitäisi vaatia FSC:n toiminnan perinpohjaista tutkimista. Taannoisen BBC-dokumentin mukaan FSC-puu ja puutuotteet ansaitsisivat kyllä myös globaalin boikotin. Harmi ettei tuo dokumentti ole saanut keskustelunsijaa Suomessa, vaikka se kai esitettiin myös täällä.

  Käsittämätöntä, että globaalia solidaarisuutta vaalivat tahot suostuvat yhä toimimaan FSC:n puolesta. Mutta siinähän tämä juju taitaa ollakin.

  nuori isäntä

  Älähtäminen on tapahduttava näköjään meidän metsänomistajien toimesta. Edunvalvojamme MHY ja MTK ei näköjään siihen kykene, kuten ei mihinkään muuhunkaan viime aikoina. No meillähän on keinomme levittää tietoa ja vaikuttaa. Metsälehden tilaamisesta pääsee eroon. Samoin jäsenyyksistä on helppo erota.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 717)